Çocuklarda doğum kusurları riskini azaltmak için ipuçları

Çocuklarda doğum kusurları düşündüğünüzden daha yaygındır. İstatistiklere göre 33 bebekten 1’inde doğum kusuru var.

18.06.2023
Çocuklarda doğum kusurları riskini azaltmak için ipuçları

Kötü haber şu ki, tüm doğum kusurları önlenemez, ancak iyi haber şu ki, sağlıklı bir çocuk sahibi olma olasılığını artırmak için hala bir şeyler yapabilirsiniz.

 

Bunu hamile kalmadan önce de düşünmelisiniz.

 

Bu nedenle, hamile kalmayı planlıyorsanız, bu, çocuklarda doğum kusurları riskini azaltmak için bir tür rehberdir.

 

Hamilelikten önce ne yapılmalı – düzenli folik asit alımı?

 

Hamilelikten önce folik asit almak sağlıklı bir çocuğun doğumu için en önemli faktörlerden biridir.

 

Aslında B9 vitamini olan folik asit, beyin ve omurganın zarar görmesini önlemeye yardımcı olur.

 

Folik asit eksikliği spina bifida, yarık dudak ve diğer anomalilere neden olur.

 

Hamilelikten bir ay önce 400 mikrogram folik asit alınması önerilir. Hamilelik boyunca folik asit almak tercih edilir.

 

İdeal folik asit alımı, folik asit açısından zengin gıdaların alımından olacaktır. İyi folik asit kaynakları yeşil yapraklı sebzeler, baklagiller, brokoli, yumurta, et, balık ve süttür. Yeterli gıda alımının yokluğunda, diyet takviyelerinden alım mümkündür. Folik asit, yani B9 vitamini içeren birkaç B vitamini kompleksi türü vardır.

 

Hamilelik sırasında alkol hakkında düşünmemelisiniz!

 

Hamilelik sırasında alkolü tamamen unutmalısınız. Az miktarda bira veya şarapla yapılmış olsun, içtiğiniz alkollü içecekler fetüse ulaşacaktır. Alkol miktarı ne kadar az olursa olsun, çocuğunuzun gelişimine zarar verebilir.

 

Alkol tüketimi, düşük, hamilelik sırasında cenin ölümü ve her türlü fiziksel, davranışsal ve entelektüel zorluklarla sonuçlanabilir.

 

Alkolün neden olduğu hasar, fetal alkol sendromu hasarı olarak bilinir. Bu kusurlar şunları içerir: daha küçük boyutlu, daha küçük kafalı, normalden daha düşük vücut ağırlığına sahip bir çocuğun doğumu.

 

Ayrıca, ezberleme becerileri zayıf, öğrenme sorunları olan veya IQ’su düşük çocuklar doğabilir. Bu şekilde doğan çocukların görme, işitme, kalp, böbrek ve kemiklerle ilgili sağlık sorunları olabilir.

 

Sigara içmemelisin

 

Sigara içmek çocuğunuzun sağlığını etkileyebilecek başka bir faktördür.

 

Hamilelik sırasında sigara içiyorsanız, erken doğuma, yarık damak gibi bazı doğum kusurlarına neden olabilir. Sigara içmiyorsanız, sigara içilen ortamlardan kaçının.

 

İstenmeyen enfeksiyonlardan korunmak için aşı olmayı ihmal etmeyin

 

√  Önerilen aşılar hakkında jinekoloğunuza veya doktorunuza danışın.

 

√  Özellikle grip aşılarından bahsediyoruz. Doktorlar, hamileliğinizle ilgili olarak aşı için en uygun zamanın ne zaman olduğunu size bildirecektir.

 

√  Aşı sizi ve çocuğunuzu olası enfeksiyonlardan koruyacaktır. Aşı, doğumdan sonra altı aya kadar anne ve çocuğu gripten korur.

 

Hamile kalmayı planlıyorsanız ve aynı zamanda çocuğun doğum kusurları riskini azaltıyorsanız, bu ipuçlarını uyguladığınızdan emin olun…

 

√  Hastalarımızın doğum kusurları ile ilgili en sık sorduğu soruların cevaplarını vereceğimiz muayene için randevu alın.

√  Doğum kusurları riskini azaltmak için normal kiloda olup olmadığınızı veya hamilelikten önce birkaç kilo vermeniz gerekip gerekmediğini kontrol edin.

√  Hamilelik sırasında ve öncesinde size tavsiyelerde bulunabilmemiz için muayene sırasında aldığınız veya almanız gereken ilaçların bir listesini vermeyi unutmayın.

√  Hamilelikte sorun yaratabilecek virüs ve diğer enfeksiyonlara karşı alınması gereken önlemleri bize sormayı unutmayınız.

√  Doğum kusurlu bir çocuğun doğumunu artıracak herhangi bir risk faktörünüz olup olmadığını belirleyeceğimiz genel sağlık durumunuzu bize bildirmeyi unutmayın .

√  Şeker hastalığınız veya yüksek tansiyonunuz varsa bunları da kontrol altına almalısınız.

√  Sağlıklı bir yaşam tarzına bağlı kalmalı, çeşitli enfeksiyonlardan, alkolden, sigaradan, çocuğunuza zarar verebilecek ilaçlardan kaçınmalısınız .

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.