Meme uçların kaşınıyor mu? İşte bunun olmasının 10 olası nedeni

Vücudun çok hassas bir parçası olduğu için bu hoş olmayan fenomene neden olabilecek birçok şey vardır.

Meme uçların kaşınıyor mu? İşte bunun olmasının 10 olası nedeni

Hamilelik, cilt problemleri, emzirme… bunların hepsi sebep olabilir ve çok nadiren  daha ciddi bir durumu gösteren bir semptomdur.

 

O anlarda meme uçların kaşınıyor olma isteğinin son derece güçlü olduğunu biliyoruz, sorun çoğu zaman kolayca çözülüyor. Bir süredir krem kullanıyorsanız ve durum düzelmediyse mutlaka bir doktora görünün.

 

KURU HAVA

 

Soğuk veya kuru hava, göğüsler de dahil olmak üzere vücudun her yerinde şiddetli kaşıntıya neden olabilir.

 

Sorununuzun nedeni buysa, meme uçları tahrişten kırmızı olacaktır. Tavsiye, 10 dakikadan fazla duş almamak, ılık su kullanmaktır, çünkü ılık su cildi kurumaya karşı koruyan tüm koruyucu yağlardan arındırır.

 

Cildi  tamamen kuruyana kadar bir havluyla nazikçe silin ve yağlı bir krem veya yağ uygulayın. Eğer varsa, bir nemlendirici kullanın.

 

EGZEMA

 

Özellikle daha önce geçirdiyseniz, meme uçlarında kızarıklığa ve etraflarındaki ciltte soyulmaya neden olabilir.

 

İyileşme sürecini dolgunlaştıracak ve hızlandıracak balmumu benzeri bir bileşen olan seramid içeren bir krem kullanın. Bazı steroid kremler meme ucunda şişlik ve kızarıklığın giderilmesinde yardımcı olabilir.

 

Doktor biraz daha güçlü ürünler reçete edebilir ve meme ucu hassasiyetini fark ederseniz, enfeksiyon olabileceğinden hemen onu ziyaret edebilir. Migren ve PMS semptomlarını hafifletir, tansiyonu düzenler… Magnezyum kadın sağlığı için neden bu kadar önemlidir?

 

SABUN

 

Yeni sabununuz, losyonunuz veya çamaşır tozunuz bu sorunun arkasında olabilir. Birçok üründeki kimyasallar  kontakt dermatit adı verilen kızarıklığa neden olabilir. Vücutta kırmızı lekeler şeklinde görünebilir ancak sıklıkla kaşıntıya neden olur. Hassas ciltler için kokusuz ve renklendirici içermeyen yumuşak sabun ve diğer müstahzarları kullanın; sorunun neden oluştuğunu yakında anlayacaksınız.

 

SÜTYENLER

 

Göğüsleriniz ve meme uçlarınız sutyenin malzemesine veya içindeki tele tepki verebilir.

 

Kontakt dermatit, vücudun kumaşla temas ettiği kısımlarında görünebilir ve siğiller tam olarak budur. Yakın zamanda  yeni bir sütyen aldıysanız, durumun gelişimini izleyebilmek ve suçluyu bulmak için bir süre eskisine dönün.

 

SÜRTÜNME

 

Örneğin, egzersiz yaptığınızda veya çok küçük bir sütyen aldığınızda meme uçları giysilere sürtünebilir.

 

Genellikle bu durum ağrılıdır, ancak bazı kadınlar meme uçlarının kaşındığını iddia eder. Vazelin bu durumda harika bir çözümdür ve tahrişi önlemek için egzersizden önce meme uçlarınıza uygulayın ve iyi bir sütyen bedeni giydiğinizden emin olun.

 

GEBELİK

 

Aşırı kilo, mide bulantısı… ve hassas meme uçları! Hamileliğin uzun bir “belirtileri” listesinin bir parçasıdır.  Hormonlar  ve genişleyen cilttir ve buna siğiller de dahildir. Vücut yağları ve yağlı kremler yardımcı olabilir.

 

EMZİRME

 

Emzirmek de memenin hassasiyetini etkileyeceğinden, temiz tutmak ve düzenli olarak emzirmek önemlidir. Dondurucuda soğutulan silikon jeller, semptomu hafifletmeye yardımcı olabilir.

 

MENOPAZ

 

Yaşamın bu döneminde cilt daha ince, kuru ve hassas hale gelebilir. Yine, hormonlar suçlanabilir ve vücut daha az yağ ürettiğinden meme uçları kurur. Kaşıntı, hem meme uçlarında hem de vajinada cildin herhangi bir yerinde oluşabilir. Hafif deterjanlar kullanın,  sıklıkla meme uçlarına krem sürün ve daha az sıcak duş alın.

 

RADYASYON TEDAVİSİ

 

Bu tür tedaviler, tedaviden çok sonra bile meme uçlarında ve göğüslerde şiddetli kaşıntıya neden olabilir. Meme bölgesindeki deri bile soyulabilir. Göğüslerinize bir buz küpü ile masaj yapın, bol sıvı tüketin ve bazı ilaçlar yardımcı olabilir, bu nedenle doktorunuzdan tavsiye isteyin.

 

BENİGN TÜMÖR

Bazen aynı soruna neden olabilen iyi huylu bir tümördür. Meme ucunda küçük bir yumru veya akıntı fark edebilirsiniz. Tanı koymak için kesinlikle bir doktora ihtiyaç vardır ve çoğu zaman ameliyatla çıkarılır.

 

 Ayrıca okuyun:

  1. Meme Apsesine Neden Olan Nedir?
  2. İyi huylu meme tümörleri nelerdir?
  3. Süt Kabarcığı / Meme Ucu Aknesinin Üstesinden Gelmek
  4. Meme kanseri belirtileri
  5. Emzirme Sırasında Meme Ağrısının Nedenleri
  6. Göğüs ve Sütyen Sağlığı Hakkında Mitler ve Gerçekler
  7. Emzirirken şişmiş göğüslerle nasıl baş edilir?
  8. Hamile miyim? Bu 5 hamilelik belirtisini kontrol edin
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.