Spiral ve deri altı implantlar doğum kontrol haplarından daha güvenli!

En son araştırmaların sonuçları, RİA veya deri altı implant gibi uzun vadeli bir doğum kontrol yönteminin, gebeliği önlemede, doğum kontrol hapları veya yamaları gibi kısa vadeli yöntemlere göre 20 kat daha etkili olduğunu gösterdi.

Rahim içi cihaz ve implantlar, etkinliği diğerlerinden daha iyi olan çok iyi doğum kontrol yöntemleri arasında yer alıyor.

 

En güvenli doğum kontrol yöntemlerinden biri, RİA olarak bilinen bir rahim içi araçla yapılan rahim içi kontrasepsiyondur. Böylece bugün Avrupa’da kadınların yüzde 15’inden fazlası, ABD ve Kanada’da yüzde 1-4’e kadar, ülkemizde yüzde 2 ve Çin’de kadınların yüzde 70’i rahim içi araç kullanıyor.

 

Spiral” bugün dünyada 90 milyondan fazla kadın tarafından kullanılıyor. Bu rahim içi araç, ek bir prostaglandin (küçük doku hormonları) üretimine neden olur ve enzimatik harekete müdahale etmenin yanı sıra, döllenmiş yumurtanın implantasyon veya yuvalanma olasılığını etkiler.

 

Rahim içi cihazlar ayrıca rahimdeki endometriyal mukozanın yalancı enflamatuar reaksiyonuna neden olur, bu nedenle rahmin içi, hem fallop tüpündeki döllenme bölgesine giden spermler hem de implantasyon için düşman hale gelir.

 

Döllenmeyi ve döllenmiş yumurtanın transferini engellemenin yanı sıra önemsiz sayıda spermin fallop tüpüne ulaşması için sperm transferine müdahale etmeyi içeren karmaşık bir eylem olarak kabul edilir. implantasyona müdahale eder.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.