Kekik – yemeklere lezzet, vücuda sağlık katar

Kekik, pizzalar ve domates yemekleri için klasik, vazgeçilmez bir baharattır. Yemeklere daha güçlü bir aroma verir ve baharat karışımlarının bir parçası olabilir.

Kekik – yemeklere lezzet, vücuda sağlık katar

Kekik, taze yaprak şeklinde kullanılabileceği gibi kıyılmış ve öğütülmüş baharat olarak da kullanılabilir.

 

Kekik bir tat ve kokuya sahip bir bitkidir ve mutfakta baharat olarak kullanılmasının yanı sıra kozmetikte vücut bakımı için veya evde güvelere karşı da kullanılabilir. Kekik esansiyel yağı oldukça değerlidir ve sıklıkla aromaterapide kullanılır.

 

Araştırmalar, bu bitkinin bir takım antibakteriyel, mantar öldürücü, antiviral ve antioksidan özelliklere sahip olduğunu göstermiştir, bu nedenle kekik pişirmeye ek olarak tıbbi amaçlar için de kullanılır.

Kekik akne, artrit, kanserli hastalıklar, inflamatuar durumlar ve hücre mutasyonlarında etkilidir. Sindirimi, karaciğer ve safranın işleyişini uyarır ve akut ve kronik sinüs iltihabında başarıyla kullanılır. virüsler, grip ve soğuk algınlığı, aynı zamanda kronik baş ağrıları.

 

Örneğin, elmadan 42 kat daha fazla antioksidan aktiviteye sahiptir – sebzelere kıyasla, kekik tüketerek, yiyeceklerle aldığımız kaloriler olmadan antioksidan aktivite elde ederiz.

√   Kekik çayı: bronşit, soğuk algınlığı veya boğaz ağrısına yardımcı olur, aynı zamanda bağırsaklarda ağrıya da yardımcı olur. Nasıl yapılır? Basit: Bir çay kaşığı kıyılmış kekik yaprağını bir bardak sıcak suyla dökün ve on dakika bekletin. Cay sıcaklığına geldiğinde içebilirsiniz.

 

√   Sorunlu ciltler için bir merhem olan kekik yağı için 200 gr çiçek ve yaprak ile bir litre zeytinyağına ihtiyacınız var. Doğranmış kekiği zeytinyağı ile kaplayın ve 40 gün boyunca ılık ve karanlık bir yerde saklayın. Şişeyi zaman zaman iyice çalkalayın, ardından süzün ve sıkıca kapatın. Etkilenen bölgelere hazırlanan yağ ile masaj yapın.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.