Siyah üzüm astıma karşı korur

Artan kanıtlar, siyah üzümlerin sadece en popüler ve lezzetli meyve değil, aynı zamanda son derece sağlıklı olduğunu doğrulamaktadır. Yani

Siyah üzüm astıma karşı korur

Siyah üzüm, astım, migren, kabızlık, hazımsızlık, yorgunluk, böbrek hastalığı, makula dejenerasyonu, katarakt, yüksek kolesterol ve ödeme karşı koruma sağlar. Bu meyvenin antibakteriyel etkisi de vardır.

 

Siyah üzümlerle ilgili belki de en heyecan verici haber, yaşlılarda hafıza kaybını yavaşlatma yetenekleridir. Aslında, iyi haber şu ki, siyah üzüm hafızayı bile geliştiriyor.

 

Bu gerçek, British Journal of Nutrition’da yayınlanan araştırmayla doğrulandı.

 

Çalışmaya iki gruba ayrılan 12 yaşlı katıldı. Tüm araştırma katılımcılarına, hatırlama yetersizliği olan doktorlar tarafından teşhis kondu.

 

Ve bir grup 12 hafta boyunca siyah üzüm özü alırken, diğer grup plasebo diyet takviyeleri aldı.

 

12 haftanın sonunda, araştırma katılımcıları hafıza ve bilişsel işlev testlerini tamamladılar. siyah üzüm özü tüketen grubun üyeleri, sadece hafızada değil, aynı zamanda konuşmaları ve bulundukları yerleri hatırlamada da önemli bir gelişme gösterdi.

 

Ek olarak, laboratuvar hayvanları üzerinde yapılan araştırmalar, yalnızca hafıza becerileri gerektiren testlerde daha iyi sonuçlar vermekle kalmayıp, aynı zamanda gelişmiş koordinasyon ve dengeyi de göstermiştir.

 

Üzümdeki yüksek vitamin ve mineral içeriği, sayısız sağlık yararlarından sorumludur.

Bu meyve yüksek düzeyde A, C ve B6 vitaminleri, folat, kalsiyum, potasyum, manganez, çinko, bakır ve demir içerir. Tek kelimeyle, siyah üzüm, sağlıklı bir vücudu korumak için gereken tüm malzemeleri içerir. Üzüm ayrıca, serbest radikallerin neden olduğu DNA hasarını azaltan antioksidanlar ve anti-inflamatuar özellikler açısından zengin polifenoller içerir.

 

Son zamanlarda polifenoller, yaşlanma, kardiyovasküler hastalıklar, bunama ve hatta kanser gibi durumların önlenmesi konusunda araştırmacıları meşgul etmektedir. Son zamanlarda yapılan hayvan çalışmaları, üzüm çekirdeğinde bulunan polifenollerin beyinde Alzheimer hastalığı ile ilişkili plak gelişimini azaltabildiğini göstermiştir.

 

Vücuda sayısız sağlık yararı sağlamanın yanı sıra üzüm, mükemmel, son derece lezzetli ve besleyici bir atıştırmalıktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.