Soğan çiğ mi, pişmiş mi yenir?

Taze soğan mevsimi, onsuz yemek hazırlamayı hayal bile edemeyeceğimiz bitki hakkında daha fazla bilgi edinmek için ideal bir zamandır

Soğan çiğ mi, pişmiş mi yenir?

Soğan, soğuk algınlığına, sindirim sorunlarına, böcek ısırıklarına ve hatta kırışıklıklara karşı bize yardımcı olabilir.

 

Homeopatlar, onu ilkbaharda yaygın olan soğuk algınlığına karşı iyi bir çare olarak görürler. Kırmızı soğan terapötik kullanım için daha uygundur.

 

Soğan çiğ mi, pişmiş mi yenir?

 

Çiğ soğan ile idrar söktürücü ve dezenfekte edici özelliği ön plana çıkar, ayrıca tansiyon ve kan şekerini düşürmeye yardımcı olur. Pişmiş soğan, sindirimi düzenlemek için iyidir, ancak daha düşük bir idrar söktürücü ve antibakteriyel etkiye sahiptir. Hassas midelerin taze soğanı sevmediği sıklıkla söylenir.

 

Bu durumda bir ara çözüm, soğanı soğuk su veya zeytinyağında bekletmek veya diğer sebzelerle birlikte birkaç saat dilimlenmiş halde bırakabilirsiniz. Soğanı yemeğin başında yemek daha iyidir, çünkü o zaman sindirimi kolaylaştırır.

 

Soğuk algınlığına karşı

Anneannelerimiz soğanı öksürük önleyici bir içecek yapmak için kullandılar: 80 gram soğan, bir litre su (veya süt) içinde on dakika kısık ateşte ısıtılır. Sabah ve akşam birer bardak şekerli içilir. Norveçliler, bir bardak su, bir bardak bal ve doğranmış soğan ve çam iğnesi karışımından benzer bir şurup hazırlarlar.

 

√  Bütün bunlar, karışım şurup kıvamına gelene kadar en az 20 dakika kısık ateşte pişirilir.

√  Yetişkinler günde bir çorba kaşığı içiyor ve çocuklar yarısı.

√  Taze soğan da sindiriminize yardımcı olacaktır.

Tarif basit: 30-50 gram soğanı bir litre suda kaynatın ve öğün aralarında bir bardak için.

Soğan ile tıbbi tedavi kısaca

Bir böcek ısırığından sonra, bölgeyi yarım baş kırmızı soğanla kaplamak iyidir.

İlk başta rahatsız edici olabilir, ancak şişlik ve ağrıyı hafifletecektir.

Aynı tarif, kabarcıklara ve damarlara karşı da önerilir.

Soğanlar, periferik kan akışını uyarmada etkilidir ve koku daha tolere edilebilir olsaydı, muhtemelen daha yaygın olarak harici olarak kullanılırdı.

Ayrıca biberiye, soğan ve kekik karışımından yapılan kompresler boyun tutulmasına yardımcı olur.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.