Paprika- Biber romatizmaya iyi geliyor!

Paprika herkesin kullanabileceği bir toz biberdir. Paprika biberi içerinde oldukça fazla mineral ve vitamin bulunuyor

Paprika- Biber romatizmaya iyi geliyor!

Paprika, halk hekimliğinde çeşitli şekillerde kullanılmıştır – antidepresan, antiromatizmal, afrodizyak, antiseptik, aromatik ve idrar söktürücü olarak.

 

Paprika, Güney Amerika kökenlidir ve günümüzde özellikle bölgemizde en çok kullanılan yiyeceklerden biridir.

Manavda yada marketlerde her zaman pürüzsüz ve sert biberleri seçin, renk – sarı, kırmızı, yeşil – kişisel bir tercih meselesidir. Biberler bir kez satın alındıktan sonra buzdolabında yaklaşık üç gün dayanabilir, bundan sonra tüketmemek daha iyidir.

 

Biberler, salatalardan güveçlere kadar çeşitli baharatlarla hazırlanabilmesine rağmen, en sağlıklı taze biberdir.

Ayrıca mükemmel pişmişlerdir ve doldurma ve dekapaj için daha kalın etli biberler en iyisidir. Kışın, bu sebzeler en iyi şekilde salamura olarak yenir – kış bahçesinin bir parçası olarak, çünkü bu şekilde içlerindeki tüm tıbbi maddeler korunur.

 

Paprika mükemmel bir C vitamini kaynağıdır – örneğin bir portakaldan dört kat daha fazla C vitamini içerir ve tam C vitamini miktarı biberin türüne bağlıdır.

 

Paprika- Biber  bol vebeta-karoten, ayrıca B6 ve A vitaminleri

 

Kırmızı biber kan dolaşımına, iştahı güçlendirmeye, daha iyi sindirim, görme ve damar tıkanıklığına iyi gelir. Yani kırmızı biber, kılcal damarları elastik yapan sitrin içerir. Ayrıca doğal antioksidanlar olan ve serbest radikal oluşumunu engelleyen karotenoidler grubundan yaklaşık 20 bileşik içerir.

 

Romatizmal ağrıların tedavisiiçin halk hekimliğinde acı biberden yapılan bir takım müstahzarlar vardır. Kırmızı biber suyu, boğaz ağrısı veya bulaşıcı hastalıkların başlangıcı gibi çeşitli iltihaplı süreçleri tedavi etmek için kullanılır. Acı kırmızı biber tozu hazımsızlık ve hemoroid tedavisinde kullanılır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.