Parlak meyve ve sebzelerle kendinizi artritten koruyun

Araştırmalar, açık renkli meyve ve sebzelerin romatoid artrit gibi inflamatuar bozuklukların gelişme riskini azalttığını göstermiştir. Tropikal meyveler, portakal, karpuz, havuç ve mısır tüketimi tavsiye edilir.

Parlak meyve ve sebzelerle kendinizi artritten koruyun

Artrit, birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan eklemlerin çeşitli inflamatuar süreçlerinin ortak adıdır.

Ağrılı iltihaplanma bir veya birkaç eklemde meydana gelir ve kıkırdaklarını tahrip eder. Romatoid artrit, bağ dokusunun en sık görülen kronik enflamasyonudur.

Bilinmeyen bir nedeni vardır ve en çok lokomotor sistemini etkiler.

Hasta, hayati enerjiden yoksunmuş gibi kendini iyi hissetmez ve artan terleme, iştahsızlık ve uyku ritmi bozuklukları yaşayabilir.

Manchester Tıp Okulu’ndaki araştırmacılar, yaşları 45 ile 74 arasında değişen 25.000’den fazla kişinin yeme alışkanlıklarını analiz etti ve romatoid artrit de dahil olmak üzere yeni artrit vakalarını belirlemek için onları dokuz yıl boyunca takip etti.

Artritli kişilerde ortalama günlük pigment beta-kriptoksantin alımının (parlak meyve ve sebzelerde bulunur) yüzde 40 daha düşük olduğunu, zeaksantin alımının ise yüzde 20 daha düşük olduğunu buldular.

Zeaksantin, serbest radikalleri bağladığı ve böylece tümör hücrelerinin sayısını azalttığı için çeşitli kanser türlerine karşı korunmaya yardımcı olur. Su teresi, pazı, beyaz pancar yaprağı, hindiba yaprağı, şalgam yaprağı ve ıspanakta daha fazla miktarda zeaksantin bulunur.

Amerikan araştırmasının sonuçları, beta-kriptoksantin ve C vitamini içeren meyve ve sebzelerin orta düzeyde tüketiminin eklem iltihabına karşı yardımcı olduğunu gösteren önceki çalışmaları yalnızca daha da doğrulamaktadır. Orta düzeyde tüketim, günde bir bardak doğal portakal suyu ile işaretlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.