Enginar – düşük kolesterol koruyucusu

Markette veya manavda düzenli olarak görmezden geldiğiniz ilginç görünümlü küçük yeşil sebze, yoğun biber aromasına sahip olmayabilir veya yeşil olarak birçok faydası müjdelenmeyebilir, ancak enginar çok sağlıklıdır ve çok eski zamanlardan beri değerlidir.

Enginar – düşük kolesterol koruyucusu

Çoğu zaman yaprakları atarak sadece kafayı, yani orta kısmı tüketir, ancak burada hata yaparlar. Enginar yaprakları önemlidir çünkü onlardan kötü kolesterolü düşürmekten sorumlu olan enginar özleri yapılır.

Enginar özü, kötü kolesterol seviyesini düşürür, karaciğer hücrelerinin yenilenmesini uyarır, halsizlik üzerinde etkilidir, mide bulantısı, şişkinlik, mide ekşimesi ile yardımcı olur, güçlü bir antioksidan etkiye ve idrar söktürücü özelliklere sahiptir.

Başından toplanan enginar yaprakları, ALE adı verilen bir ekstrakt nedeniyle birçok rahatsızlık için kullanılmaktadır.

Enginar, etkili safra salgılanmasını sağladığı için karaciğerin kronik iltihabını tedavi etmek için yüzyıllardır kullanılmaktadır, ancak diyabet ve damar sertliği gibi diğer sorunlara da yardımcı olabilir.

ALE özü, vücudu detoksifiye etmek ve diyeti yenilemek için kullanılan güçlü bir antioksidandır.

Bir anti-inflamatuar etkiye sahiptir, yani enginar yaprağı ekstresi, şişkinlik ve sindirim sistemi bozuklukları, karın ağrısı, rüzgar, mide bulantısı, asit reflüsü vb. ile yardımcı olur.

İngiliz araştırmacılar, enginar özünün kötü kolesterol (LDL) seviyesini düşürdüğünü buldu.

Kolesterol, seviyeleri olağandışı yüksekliklere yükseldiğinde yalnızca bir endişe kaynağıdır.

Hastalara daha sonra karaciğer hasarı, şişkinlik, halsizlik, kızarıklık, hafıza kaybı veya kas ağrısı gibi birçok zararlı yan etkisi olan ilaçlar, statinler reçete edilir.

Doktorlar, kolesterol seviyelerinin aşırı limitleri geçmeden enginar özleri ile stabilize edilebileceği ve kalp krizi veya felç riskinin de daha düşük olduğu sonucuna vardı. Ayrıca enginar alerjisi yoksa insanlar önemli bir yan etki görmezler.

 

Ayrıca okuyun

 

  1. Tarçın kan şekerini dengeler
  2. Sağlıklı bir bağırsak için hangi diyet en iyisidir?
  3. Sağlıklı beslenme ve kadın sağlığı -en sık sorulan sorular
  4. Obezite nedir? Obezite komplikasyonları
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.