Kivi tansiyonu düşürür

Yüksek tansiyon sorunu yaşayan kişiler her gün üç kivi tüketmelidir. Bu, kivinin kan basıncı seviyelerine etkisi konusunda araştırma yapan Oslo Üniversitesi’nden bilim adamlarının tavsiyesidir.

Kivi tansiyonu düşürür

Kozmetik endüstrisi, kivinin yüz derisi üzerinde faydalı bir etkisi olduğunu ve aynı zamanda gerçek bir vitamin ve mineral madeni olduğunu uzun zamandır biliyor. Kivi, anne adayları için mükemmel bir meyvedir çünkü B grubu vitaminleri fetüsün düzgün gelişmesine yardımcı olur.

Bu meyve, kan basıncını düzenleyen önemli bir potasyum kaynağıdır ve aynı zamanda protein sentezine yardımcı olan folik asit açısından da zengindir.

Antioksidan lutein görüşü korur ve yüksek tansiyona yardımcı olduğuna inanılır.

 

Her gün taze olarak yenir, kışın daha büyük miktarlar tavsiye edilir.

Kivi kolesterolü düşürür, serbest radikalleri nötralize eder, bağışıklığı uyarır ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

Kivi, hayranlarına faydalı beslenme hediyeleri verir: C vitamini bakımından portakaldan daha zengindir, elmadan daha fazla lif içerir ve ayrıca yüksek tansiyonu önlemek için gerekli olan potasyum açısından da zengindir.

Kivi, lif açısından zengin olduğu ve hafif ve etkili bir müshil görevi gördüğü için sindirim sorunları olan insanlar için de faydalı bir meyvedir. Yüz gram kivi 61 kcal içerir.

 

Ayrıca okuyun

 

  1. Bir kaşık yağ yardımı ile vücuttan toksinler nasıl atılır?
  2. Hızlı Uyumana Yardımcı Olacak Yiyecek
  3. Kolon kanserini gösteren işaretler nelerdir?
  4. Gastrit; diyet, semptomlar ve tedavi
  5. Gebelikte Kansızlık, Belirtileri Nelerdir ve Nasıl Üstesinden Gelinir?
  6. Hamile kadınlarda anemi neden tehlikelidir?
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.