Adet sırasında parça kan gelmesi ne anlama geliyor?

Adet miktarını ölçeğe koyup ölçemeyiz bu durumda sizin ifadeleriniz bizim için önemli yani derseniz ki parça parça kanıyorum o takdirde biz acaba fazla mı kanıyor diye düşünürüz. Yine kanama süresi 8 günü geçerse, 2 saatte bir ped değiştirme ihtiyacı hissederseniz, sokağa çıkmaktan korkuyorsanız bunlarda bizim için fazla kanama kriterlerindendir.

 

Adet sırasında parça kan gelmesi ne anlama geliyor kısaca Op. Dr. Ayşe Duman’ın video anlatımı

Adette parça kanıyorum diyorsanız bilin ki adet miktarınız fazladır. Peki normalde adet miktarı nedir ? Bir adet döneminde yaklaşık 80 ml, üstü seviyede kanayabilirsiniz. Tabiki adet miktarını ölçeğe koyup ölçemeyiz bu durumda sizin ifadeleriniz bizim için önemli yani derseniz ki parça parça kanıyorum o takdirde biz acaba fazla mı kanıyor diye düşünürüz. Yine kanama süresi 8 günü geçerse, 2 saatte bir ped değiştirme ihtiyacı hissederseniz, sokağa çıkmaktan korkuyorsanız  bunlarda bizim için fazla kanama kriterlerindendir.

 

Geldiğinizde adet miktarınız gerçekten söylediğiniz kadar çok mu bunu anlamak için basitçe bir kan sayımı yaparız, eğer kan seviyeleriniz düşükse, depo demiriniz düşmüşse hatta bazen hasta geldiğinde kan tahliline ihtiyaç olmadan yüzünden anlarız, hatta sizin şikayetleriniz olur aşırı yorgunluk, nefes nefese kalma, isteksizlik, uykusuzluk, stres, sinir    vb. durumlar yine kanamanın fazla olduğunu düşündüren kansızlık bulgularıdır.

 

Adet sırasında neden fazla kanama olur ?

 

Fiziksel nedenler ve nedenini bilemediğimiz ancak benim her videomda yeri geldikçe söylediğim duygusal sebepleri olabilir kanamanın.

 

 

Fazla kanama yaşadığınız durumlarda lütfen bir hekime muayene olmayı ihmal etmeyiniz.

 

 

 

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.