Genital bölgenin temizliği nasıl yapılır ?

 

Genital bölgenin temizliği nasıl yapılır ? Op. Dr. Ayşe Duman’la Kadın Sağlığına Bütüncül Yaklaşım

 

Genital bölge temizliğini anlatmadan önce hijyenin tanımını yaparak başlayalım.

 

Hijyen aslında bizim düşündüğümüz, hayal ettiğimiz gibi mikropsuz bir ortam değil tam tersine hijyen, var olanı korumak, sağlığı korumak, zararlı maddelerden zararlı ürünlerden uzak kalarak doğal hali korumak olarak düşünmemiz lazım.

 

Öyleyse genital bölge hijyeninde önceliğimiz oranın doğal halini korumak olmalıdır.

 

Yani özellikle temiz olmak adına sürekli kılları tıraşlamak, lazer epilasyonla kılları kökünden yok etmek, sürekli yıkamak hatta birtakım temizlik maddeleriyle genital bölgeyi sürekli yıkamak hatta vajinal duşlar yapmak tam olarak o bölgenin kirlenmesine yol açar.

 

Bu nedenle genital bölgenin kendi doğal savunma sistemini bozmayacak şekilde davranmak önemli. Bu yüzden sadece su ile temizlik yapmak, kılları sürekli sürekli almamak, kıl köklerini (lazer epilasyon) yok etmemek gibi birtakım önlemler alarak doğal savunma sistemini koruyabiliriz.

 

Özellikle vajinal duşlar vajenin florasına zarar vermektedir çünkü vajen zaten kendi kendini temizleyen bir organdır.

 

Günlük pedler, adet dönemi pedleri kesinlikle kimyasal içermemeli, bol su içmek, aşırı karbonhidratlı beslenmemek, bağırsak florasının sağlığına dikkat etmek, sigaradan uzak durmak, sentetik kumaşlardan yapılan taytlardan, pantolonlardan, dar kıyafetlerden uzak durmak alabileceğiniz birtakım önlemlerden bazıları.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.