
Koltuk altı altındaki bir yumru yada şişlik, genellikle genişlemiş bir lenf düğümünüz
Piyasada "doğal", "organik" ve benzeri etiketler taşıyan çeşitli kozmetik ürünler bulunmaktadır. Mağazalarda ve eczanelerin raflarında bulunan ve doğal olarak etiketlenen tüm ürünler gerçekten doğal mı? Doğal kozmetikler koruyucu içermemelidir, yani mağaza raflarında uzun süre kalacak şekilde yapılmazlar. Yasal düzenleme hala tam olarak netleşmemiştir ve kelimenin tam anlamıyla doğal kozmetikleri pazarlamada doğal olarak ilan edilen kozmetiklerden ayırt etmemektedir.
Doğal kozmetikler, kelimenin tam anlamıyla hiçbir kimyasal işlem uygulanmamış kozmetiklerdir.
Sadece bitkilerin su özlerini, hidrolatları, uçucu ve bitkisel yağları, jelleri ve mineralleri kullanan bir kozmetiktir. Doğal kozmetikler sentetik maddeler, kokular ve koruyucular içermez (veya ekolojik kozmetiklerde izin verilen minimum oranda koruyucu içerir) ve daha çabuk bozulabilir. Doğal kozmetikler, kelimenin tam anlamıyla, taze hammaddelerden taze olarak hazırlanan kozmetiklerdir ve bunun için her şeyden önce bilgi, zaman ve para gerekir.
Mağazalardan satın alınan ve "doğal" olarak etiketlenen kozmetikler, genellikle çeşitli sentetik katkı maddeleri içerdiklerinden tamamen doğal olmak zorunda değildir. Doğal kozmetikler, doğal maddelerden oluşan bir bileşime sahip olmalı ve kozmetik üretiminde hiçbir kimyasal işlem kullanılmamalıdır.
Atopik dermatit, sedef hastalığı veya akne gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılan tıbbi kozmetikler olan dermokozmetikte ayrıca daha az koruyucu, koku ve diğer katkı maddeleri vardır.
Dermokozmetikler genellikle özel bir üretim ve paketleme yöntemi, yani ambalajın içinde bir kap kullanır, böylece koruyucu kullanılmasa bile bozulmaz. Bununla birlikte, dermokozmetiklerin yalnızca doğal bileşenler içermesi gerekmez.
Doğal kozmetik kullanmanın avantajları :
√ doğal ve taze bileşenler ve hammaddeler kullanılır (örneğin, preslenmiş ve rafine edilmemiş bitkisel yağlar, şifalı bitkilerin yağ maserasyonları, balmumu ve çeşitli bitki mumları, uçucu yağlar, hidrolatlar ve uçucu sular)
√ sentetik maddeler içermez
√ zararlı maddeler içermez
√ sentetik kokular içermez (bu nedenle genellikle doğal kozmetiklerin kokusuna alışmanız gerekir)
√ koruyucu içermez (veya ekolojik kozmetiklerde izin verilen minimum koruyucu oranını içerir) veya çok güçlü temas alerjenleri olan diğer sentetik maddeler
√ Vurgu öncelikle etkiye, yani beslenme ve tıbbi özelliklere, müstahzarın kendisinin görünümüne değil.
Doğal kozmetiklerin kullanımıyla ilgili olası yan etkiler:
√ Tahriş - cilde uygulanan her şey gibi, doğal kozmetikler de tahriş reaksiyonuna ve tahriş edici kontakt dermatit görünümüne neden olabilir. Yetersiz uygulama veya bileşenlerin çok yüksek konsantrasyonu veya örneğin atopik dermatit gibi cilt zaten hasar görmüşse tahriş meydana gelir. Kozmetiklerin uygulandığı yerde kızarıklık, yanma ve yanma hissi oluşur. Cilt yanmış gibi görünüyor. Preparatın ilk uygulamasından sonra zaten bir tahriş reaksiyonu meydana gelebilir.
√ Alerji - doğal müstahzarlar güçlü temas alerjenleridir ve genetik yatkınlığı olan kişilerde kızarıklık, şişme, kabarcık görünümü ve yoğun kaşıntı reaksiyonuna neden olabilirler. Belirli bir maddenin tekrar tekrar kullanımından sonra alerjik reaksiyon meydana gelir. Temas alerjileri en sık olarak kontakt alerjik dermatit veya kontakt ürtiker olarak kendini gösterir. Kontakt alerjik dermatiti doğrulamak için alerjik reaksiyona neden olan madde üzerinde yama testi (epikütan test) yapılması gerekir.
√ Fototoksik ve fotoalerjik reaksiyonlar - bu, güneşin ultraviyole radyasyonunun etkisi altında belirli bir bitki maddesine karşı tahriş reaksiyonu (toksik reaksiyon) veya alerjik bir reaksiyondur. Yalnızca belirli doğal maddeler (örneğin, furokumarinler) ultraviyole ışığın varlığında doku hasarına ve kontakt dermatit gibi bir reaksiyona neden olur. Reaksiyonlar genellikle şiddetlidir ve hastalığın akut fazı geçtikten sonra (kızarıklık, kabarcıklar, yanma, kaşıntı), prosedürel hiperpigmentasyon, genellikle kalıcı yara izleri kalır.
Genel olarak kozmetik seçerken ve bu aynı zamanda doğal kozmetikler için de geçerlidir, seçimin bireysel olduğunu ve bir cilt tipine uyan bir şeyin başka bir cilt tipine uymayacağını bilmelisiniz.
Genellikle cilt tipine göre (yağlı, karma, kuru veya hassas cilt tipleri için kozmetik) kozmetik seçeriz ancak bu mutlaka kozmetiklerin bize yakışacağı anlamına gelmez.
Çoğu zaman, uygun kozmetiklerin seçimi, onları deneme ilkesine dayanır.
Doğal kozmetik seçerken , kozmetiklerin ambalaj üzerindeki bileşimini okumak gerekir. Bileşenler, bileşime göre en yüksek yüzdeden en düşüğe doğru listelenmelidir. Listedeki kısaltmaları veya uzman malzemeleri anlamadıysanız, farklı olanları kullanabilirsiniz.paketin kompozisyonunu okuyabilen mobil uygulamalar.
Burada sayabileceğim doğal maddeler yani bazı cilt hastalıklarının tedavisinde kullanılabilecek bitkiler. Doğal kozmetiklerin bile tahriş edici olabileceğini ve hasarlı cilt bariyeri ile ilgili hastalıklarda alerjik reaksiyonlara neden olabileceğini her zaman vurguluyoruz.
√ Viral siğillerin tedavisinde örneğin incir sütü (proteolitik enzim fisin içerir), Kırlangıç Otu (taze sarı meyve suyu), sarımsak suyu ve benzerleri kullanılabilir. Süt veya meyve suyu, yalnızca siğile günde bir veya iki defadan fazla olmamak kaydıyla, çevredeki cildi nötr bir kremle korurken uygulanır. Tepkiler şiddetli olabilir, bu nedenle yalnızca avuç içi ve tabanların kalın derisindeki siğillerin bu şekilde tedavi edilmesi önerilir.
√ Atopik dermatit tedavisinde, örneğin ayçiçeği tohumu yağı veya hindistancevizi yağı gibi hasarlı cilt bariyerini onarma etkisine sahip çeşitli bitkisel yağlar sıklıkla kullanılır. Atopik dermatiti olan çocuklarda badem yağı kullanırken dikkatli olun çünkü badem güçlü bir alerjendir ve ciltte hassasiyete ve alerjik reaksiyon gelişmesine neden olabilir.
Son olarak, doğal kozmetik üretiminin bilgi, zaman ve para gerektirdiğini vurgulamak önemlidir. Hammaddeler taze olmalı ve uygun konsantrasyonda uygulanmalıdır. Hammadde konsantrasyonunun arttırılması, daha hızlı bir etki yerine tahriş edici etkilere yol açabilir. Doğal kozmetikler bile alerjiye yatkın kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.
Ayrıca okuyun
Koltuk altı altındaki bir yumru yada şişlik, genellikle genişlemiş bir lenf düğümünüz
Boyunda bir yumru, yaygın ve çoğunlukla zararsız bir oluşumdur. Boyundaki lenf düğümleri
Potansiyel alerjenlerden uzak durmak, düzenli vücut bakımı ve biraz da doğadan yardım alarak
Bacaklarda çürüme, küçük kan damarlarının zarar görmesinden kaynaklanan ve siyah veya
Hormonlar, vücuttaki "haberciler" gibi, mesajları özel bir kimyasal eylem biçimi
İyi ya da kötü, ilk izlenimler fark yaratır. İster vitrin, ister kitap kapağı olsun, ilk
Bazıları her zaman sağlıklı ve güzel tırnaklara sahip olmayı başarırken, bazıları ise
Güneşin ilk ışınları göründüğünde, yazlık gardırobun çıkarılmasının yanı sıra