
Bebeğin sağlığı ebeveynler için en önemli şeydir. Bu nedenle, sorunu bilmekte yanlış bir
Aflar, sağlığa açısından zararlı değildirler, ancak oldukça rahatsız edicidirler çünkü arada sırada acırlar ve acı verirler.
Genellikle bir hafta içinde kendiliğinden geçerler. Ağızdaki yanma ve ağrıları giderecek 7 ev ilacıyla karşınızdayız.
Aftlar, içi beyaz veya sarı, kenarı açık kırmızı olan yaralardır. Çoğunlukla dudakların veya yanakların iç kısmında görülürler, ancak tam olarak neden ortaya çıktıkları hala bilinmemektedir.
Olası nedenlerden bazıları şunlardır:
Aftlar bulaşıcı veya sağlığa zararlı olmasa da, batmaları oldukça rahatsız edici, acı verici ve rahatsız edici olabilir. Özellikle dilinizle yanlışlıkla dokunduğunuzda veya yiyecekle fırçaladığınızda.
Kural olarak, bu yaralar yedi ila on gün içinde kaybolmalıdır, ancak daha derin ve çapı 10 mm'den büyükse, sağlık komplikasyonlarının ortaya çıkması ve ağrılı izlerin kalması mümkündür. O zaman kesinlikle dişçiye gitmelisiniz.
Ancak normal sınırlar içinde yılda iki kez aftlar ortaya çıkabilir ve bunun için endişelenmenize gerek yoktur.
Aftlar ağız boşluğunda rahatsızlık, yanma ve ağrıya neden olabilir.
Çoğunlukla lokal antiseptikler ve ağrı kesici içeren jellerle tedavi edilirler. Bu ilaçları kullanmadan önce bir doktor veya eczacıya danışmanızı öneririz.
Tabii ki, bu ilaçlar ağız ağrısını önlemenin tek yolu değildir.
Bal, antibakteriyel özellikler açısından zengindir, ağızda nemi tutar , bu da ağrıyı hafifletir ve yeni doku büyüme sürecini hızlandırır. Ellerinizi iyice yıkayın ve parmağınızla doğrudan yaranın üzerine bal sürün.
Daha iyi etki için balı bir tutam zerdeçal ile karıştırabilirsiniz.
Kişniş tohumları, her türlü iltihabı hafifletmek ve azaltmak için iyi bilinen bir Ayurveda ilacıdır (Ayurveda, 5.000 yıllık bir Hint yaşam bilimidir ve geleneksel bir şifa yöntemidir).
Ağrılı aftlar için ilacın hazırlanması oldukça basittir. Bir çay kaşığı kişniş tohumunu 2 dcl suda kaynatın. Tohumları süzün ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra tohumları doğrudan yaraların üzerine sürün ve yaklaşık 10 dakika bekletin. Bu prosedürü günde üç ila dört kez tekrarlayın.
Siyah veya yeşil çay, doğal bir antiseptik olan tanen açısından zengindir ve papatya ve adaçayı ağrıyı hafifletebilir ve yaraların iyileşmesini hızlandırabilir.
Çaylarla tedavi gerçekten çok basit. Bu çaylardan herhangi birini demleyin ve yaklaşık 30 saniye gargara yapın. Yanma ve ağrı artar artmaz işlemi hemen tekrarlayın.
Kereviz başlı başına bir analjeziktir ve folik asit ile B1, B2, B6 ve C vitaminleri bakımından zengindir.
Çiğnedikten, yani kerevizi dişlerinizle doğradıktan sonra ağrıyan bölgede yaklaşık 10 dakika bekletin. Ağız boşluğundaki ağrıları gidermenin yanı sıra ağız kokusunu da önlemiş olursunuz.
Fesleğen yaprakları antibakteriyel, antifungal ve antiviral özellikler içerir ve hasarlı dokunun büyümesini hızlandırır.
Dört ila beş fesleğen yaprağı yıkayın, iyice çiğneyin ve ağzınızı suyla çalkalayın. Bu işlemi sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez tekrarlayabilirsiniz.
Ek bir artı olarak - fesleğen ve kereviz sapları ağız kokusunu giderecektir.
Kalın bir macun yapmak için bir çay kaşığı kabartma tozuna yeterince su ekleyin . Macunu bir kulak çubuğu veya temiz parmaklarla doğrudan yaranın üzerine uygulayın ve kuruması için yaklaşık 10 saniye bırakın.
Kabartma tozu, yanma hissini yatıştırır, yarayı kapatır ve dezenfekte eder.
Arı propolis, boğaz ağrılarını ve aftları etkili bir şekilde tedavi eden doğal bir antibiyotik ve antiseptiktir. Kulak çubuğuna biraz propolis sürün ve yarayı birkaç saniye bastırın.
Propolis yapışkandır, bu nedenle yaranın etrafında hasarlı dokuyu bakterilerden koruyacak ve iyileşme sürecini hızlandıracak bir "koruyucu kabuk" oluşacaktır. Prosedürü istediğiniz zaman tekrarlayın ve en iyisi uyuduktan ve yemek yedikten sonradır.
Bu son ipucu konusunda çok ciddiyiz, çünkü ağız boşluğu ve diş etlerinin sağlığını korumak için düzenli diş muayeneleri gereklidir.
Ağızda herhangi bir değişiklik (yumru, ağrı, ağız kokusu, diş hassasiyeti) diş hekiminizi aramanız ve randevu almanız için bir işarettir.
Bebeğin sağlığı ebeveynler için en önemli şeydir. Bu nedenle, sorunu bilmekte yanlış bir
Sırt ağrısı şeklinde yaygın bir şikayettir. Bu durum genellikle birkaç hafta içinde
Tiroid bezi (lat. tiroidea) endokrin (hormonal) ve metabolik bir organdır ve insan vücudunda en
Geceleri sık idrara çıkmaktan şikayet ettiğinizde doktorun size soracağı ilk soru şu
Pazartesi herkesi hasta eder, işinizi sevseniz bile. Bununla birlikte, sabah bulantısı sizin
İdrar retansiyonu, idrarın tutulması, yani mesanenin tamamen
Uyku hormonu melatonin hakkında en önemli 9 gerçeği
Hipertansiyon yaşı düştü. Eskiden daha çok ileri yaş hastalığı olarak bilinen