Erken boşalmanın tedavisi var mı?

Erken boşalma devam ederse, bu sorun tüm durumu daha da kötüleştiren endişeye yol açabilir.

17.06.2023
Erken boşalmanın tedavisi var mı?

Erken boşalmanın nedeni nedir?

 

Anksiyete, suçluluk veya depresyon gibi psikolojik faktörler erken boşalmaya neden olabilir. Bazı durumlarda, neden hormonal problemler veya bir yaralanma olabilir ve erken boşalma da bazı ilaçların yan etkisi olabilir.

 

Erken boşalma semptomları ve tanı

Ana ve tek semptom, cinsel ilişkiden önce veya en başında boşalmadır. Ayrıca cinsel uyarılma minimum düzeydedir. Doktor size sağlığınız ve cinsel geçmişiniz hakkında bazı sorular soracaktır. Erken boşalmanın nedeninin bir hastalık olmadığından emin olmak için bazı laboratuvar testleri yaptırmanız gerekecektir.

 

Nasıl tedavi edilir?

Çoğu durumda, sorun kendi kendine kaybolur. Gevşeme egzersizlerisigarayı bırakmak, alkol ve uyuşturucu kullanmak da yardımcı olabilir. Doktor sizin ve eşiniz için boşalmayı geciktirecek teknikler önerebilir. Uyarılmayı bilmeyi ve kontrol etmeyi içerir. Prezervatif kullanmak hassasiyeti azaltabilir ve aynısını pozisyonunuzu değiştirerek (ilişki sırasında sırt üstü yatmak gibi) yapabilirsiniz. Profesyonel terapi, erken boşalma ile ilişkili kaygıyı azaltabilir.

 

Prozac (fluoksetin) ve Zoloft gibi bazı antidepresanlar da erken boşalmayı tedavi etmek için kullanılır. Eylemleri, aslında boşalmayı yavaşlatan orgazmı engeller.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.