Peniste kısırlığa neden olabilecek görünüm

Peniste şişmiş bir damar fark ederseniz, bir üroloğa başvurduğunuzdan emin olun. Varikosel kısırlığa neden olabilen bir hastalıktır ve düzenli muayenelerle zamanında tepki verebilirsiniz.

01.06.2023
Peniste kısırlığa neden olabilecek görünüm

Varikosel adı, testislerin damarlarının genişlemesi olgusu için kullanılır. Bu bir hastalık olarak kabul edilmez, ancak sperm üretiminin azalmasına, kalitelerinin düşmesine ve bazı durumlarda kısırlığa neden olabilir.

Prensip olarak, hiçbir semptom yoktur, ancak burada skrotumda yanma, yanma hissi ve ağırlık veya ağrıdan şikayet edebilir.

Varikoselin neden oluştuğunun ana teorisi, testislere kan taşıyan spermatik kordun sol renal vene yanlış yani dik açıyla girmesidir. düzgün çalışmıyor. Damarlar genişler ve çoğalır.Her iki durumda da testislerin sıcaklığı yükselir, ısınırlar ve sperm kalitesi düşer.

 

Vakaların %95’inde sol testiste problemler oluşur, fakat sorun sadece bir testiste oluyor, henüz açıklanamayan bir nedenden dolayı diğer testis düzgün çalışmayacak.

 

Varikoselin büyüklüğüne göre küçük, orta ve büyük olarak ayrılır. Küçük olanlar yalnızca zorlanırken veya ağır bir şey taşırken fark edilir. Orta boy testisler palpe edilerek teşhis edilebilir ve büyük olanlar görsel olarak fark edilir.

 

Erkeklerin yaklaşık yüzde 20’sinde varikosel semptomlarının varlığı biliniyor.

Bir işlemin yapılmasının üç nedeni: 

    1. Hastalık nedeniyle testis küçülürse
    2. Bir erkek acı hissederse
    3. Bulgular varikoselin erkek kısırlığına neden olduğunu gösteriyorsa
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.