Adetinizin normalden daha hafif olmasının 7 nedeni

Vücuttaki hormonal değişiklikler, adet döneminizin farklı rengiyle kolayca fark edilebilir.

18.06.2023
Adetinizin normalden daha hafif olmasının 7 nedeni

Birçok kadın ağrılı ve ağır dönemlerden muzdariptir, bu nedenle normalden iki kat daha uzun süren hafif kanamayı fark ettiğinizde neşelenmek kolaydır.

 

Ama böyle bir şey olduğunda, sadece vücutta bir değişiklik olduğunu ve bir şeylerin yanlış olduğunu gösterir. Adetinizin normalden daha hafif olmasının 7 nedeni

 

Hamilesin

 

 

Gebeliğin ilk belirtisi adet görmemektir.  Ama her şey göründüğü gibi değil. Birçok kadın, kanamaya devam ettikleri için ilk birkaç ay hamileliği tam olarak tanımaz. Lekelenme olarak da adlandırılan hafif kanama, hamilelik döngüsünün başlangıcında yaygındır. Bununla birlikte, bunun aynı zamanda çok tehlikeli olan ektopik gebeliğin bir işareti olduğuna dikkat etmek önemlidir, bu durumda, bunu ekarte etmek için bir hamilelik testi yapın.

 

Aniden kilo aldınız veya verdiniz

 

 

Bir kadının vücudu başka bir canlıyı taşıma ve doğurma yeteneğine sahip olmasına rağmen, aynı zamanda çok hassastır ve ani bir ağırlık değişikliği onu şaşırtabilir, bu nedenle adetler incelir. Bazı kadınlar için ideal gelebilir, ancak sağlıklı değildir. Vücudun düzgün çalışması için proteinlerkarbonhidratlar ve vitaminler arasında bir denge olmalıdır.

 

Kendinizi çok stresli hissediyorsunuz

 

 

Bir partnerle tartışmak veya işyerinde bir sunum yapmak gibi daha az stres yaratan durumlar her zaman menstrüel problemlerin suçlusu değildir. Ancak ölüm ve hastalık gibi daha zor yaşam durumları hormon bozukluklarına neden olabilir ve bu da adet döngüsünde değişikliklere neden olabilir.

 

Hormon tedavisi kullanın

 

Daha hafif dönemlerin ana nedenlerinden biri hormonal haplardır . Genellikle kanamayı biraz azaltmak için ağır dönemleri olan kadınlara reçete edilir. Bu nedenle, tedaviye başladıysanız ve normal bir döngü yerine lekelenme varsa endişelenmeyin, bu normaldir.

 

Yaşlanıyorsunuz

 

 

Menopoza girmek hormonal sistemi değiştiririz. Bu nedenle, zamanla büyük pedlere değil de yalnızca günlük pedlere ihtiyacınız olursa şaşırmayın.

 

Rahminizde bir yara izi var

 

Kürtaj gibi rahim ameliyatı geçiren birçok kadın yara iyileşmesi ile ilgili herhangi bir sorun yaşamamıştır, ancak her zaman bu kadar şanslı olmayan küçük bir yüzde vardır. Bu duruma Asherman sendromu denir. Kürtaj veya başka bir istek sonrasında kanamanız azaldıysa, yeni bir ameliyatın gerekli olup olmadığını belirlemek için bir jinekoloğa gidin.

 

Doğum sırasında çok kan kaybettiniz

Nadir de olsa doğum sırasında vücuttaki oksijen miktarını azaltan büyük bir kan kaybı meydana gelebilir ve bu durum hipofiz bezine zarar verebilir. Durum Sheehan sendromu olarak adlandırılır. Daha sonra hormon üretimi azalır, bu da daha zayıf dönemlere neden olur ve muhtemelen hormon tedavisi ile değiştirmeniz gerekecektir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.