
Bebeğin sağlığı ebeveynler için en önemli şeydir. Bu nedenle, sorunu bilmekte yanlış bir
Uyuduğunuzda böbreklere artan kan akışı idrar üretimini hızlandırabilir. Bu nedenle, eşinizin horlaması, uykusuzluğu veya mesanenizle ilgisi olmayan başka bir nedenden dolayı uyanırsanız, vücudunuz yine de daha fazla idrar üretecektir.
İdrara çıkma ihtiyacı nedeniyle sık sık uyanırsanız, bu hala bir endişe nedenidir.
Uyku sırasında sık tuvalete çıkmanın olası nedenlerini size getiriyoruz.
Yatmadan önce çok miktarda su mesanede tutulur ve bir noktada basıncın idrar yapma ihtiyacını yaratması oldukça normaldir. Ayrıca yatmadan iki saat önce çok fazla su içmemeye çalışın ve yatmadan önce mutlaka tuvalete gidin.
Alkol ve kafein idrar oluşumunu uyarır . Bu nedenle akşam saat 18:00'den sonra kahve, çay gibi içecekler, yatmadan en az üç saat önce alkol tüketmemeye çalışın. Bunları uygulamazsanız ve idrara çıkma hala sıksa, yine de bir doktora görünün.
Yaşlanmanın doğal bir antidiüretik hormon kaybına yol açabilir.
Bu hormon böbreklerinizin sıvı seviyesini kontrol etmesine yardımcı olur, yani vücut ne kadar az hormon üretirse o kadar sık idrara çıkma ihtiyacı olur. Hormonların doğal kaybı 40 yaş civarında başlar ve sonuçları ancak 10-20 yıl sonra hissedilir.
Kadınsanız ve önceki tüm nedenleri dışlayabiliyorsanız, idrar yolu enfeksiyonu olasılığı vardır. Sık idrara çıkmanın yanı sıra semptomlar arasında yanma hissi, ağrı ve hafif kanama yer alır. Aynı şey erkeklerde de olur, sadece daha az idrara çıkarlar. Yanma hissi duyar duymaz bir doktora görünün.
Bacaklarınız veya ayaklarınız şişmişse veya ödem olarak bilinen bir durumunuz varsa, yatarken vücudun alt kısmında sıvı tutulması idrara çıkma ihtiyacına neden olur.
Sıvının mesaneye gitmesi için bacaklarınızı kaldırın, sonra tuvalete gidin ve ancak o zaman uyuyun, böylece geceleri kalkmazsınız,
Diyabetli hastalarda, vücut kandaki fazla şekeri atmak için idrar üretimini artırabilir. İdrara çıkma gün içinde daha yaygın olmasına rağmen, gece sizi uyandırması da mümkündür.
Bu tür bazı hastalıklar, bel soğukluğu ve klamidya gibi sık idrara çıkmaya neden olabilir. Yanma hissi cinsel yolla bulaşan bir hastalığı da gösterebilir, bu durumda hemen bir doktora görünün.
Rahim polipleri, yumurtalık kistleri, yumurtalık veya rahim kanseri gibi çok çeşitli hastalıklar genişlemeye neden olabilir. Organların genişlemesi mesane üzerinde baskı oluşturur ve bu da tuvaleti daha sık ziyaret etmenizi sağlar. Aynı şey hamilelik sırasında da olur, bu nedenle sürekli idrara çıkma tamamen normaldir.
Pelvik veya mesane kası gevşediğinde hareket eder ve çevresindeki organlar ve kemikler tarafından bastırılır ve bu da idrara çıkmaya neden olur. Bu durumda, yukarıda belirtilen kasları daha uzun süre sıkı tutan Kegel egzersizleri yardımcı olur.
Makele günceleme:17.10.2022
Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez
Bebeğin sağlığı ebeveynler için en önemli şeydir. Bu nedenle, sorunu bilmekte yanlış bir
Sırt ağrısı şeklinde yaygın bir şikayettir. Bu durum genellikle birkaç hafta içinde
Tiroid bezi (lat. tiroidea) endokrin (hormonal) ve metabolik bir organdır ve insan vücudunda en
Geceleri sık idrara çıkmaktan şikayet ettiğinizde doktorun size soracağı ilk soru şu
Pazartesi herkesi hasta eder, işinizi sevseniz bile. Bununla birlikte, sabah bulantısı sizin
İdrar retansiyonu, idrarın tutulması, yani mesanenin tamamen
Uyku hormonu melatonin hakkında en önemli 9 gerçeği
Hipertansiyon yaşı düştü. Eskiden daha çok ileri yaş hastalığı olarak bilinen