Sadece yorgun değil, bitkin olduğunuzu gösteren 4 semptom

Okul, iş, aile… Bunların hepsi bir kişiyi enerjiden ve güçten mahrum bırakabilecek yükümlülüklerdir. Ancak yorgunluk ve yorgunluk arasında bir fark vardır. Yorgunluk olup olmadığını nasıl anlayacağınızı öğrenin.

01.06.2023
Sadece yorgun değil, bitkin olduğunuzu gösteren 4 semptom

Uyku, sağlığın en önemli ve en az takdir edilen faktörlerinden biridir.

Yorgunluğu bitkinlikten ayırt etmek önemlidir, çünkü sağlıkla ilgili sonuçları olabilir ve kalp hastalığı, iştahsızlık ile ilişkilidir ve iltihaplı hastalıkların olasılığını artırır.

Kendinizi bu metinde bulursanız, bitkinsiniz ve çok fazla uykuya ihtiyacınız var ve bu da mümkün..

 

Yorgunluk belirtileri

KURU DUDAKLAR

Dudaklarınız kuruysa ve cildiniz çatlamışsa, baş ağrısı çekiyorsanız, çözüm susuzluk olabilir. Kendinizi bitkin de hissediyorsanız, bu bitkinlik olabilir. Başlamak için, mümkün olduğu kadar çok sıvı içerek kendinize yardım edin, çünkü dehidrasyon, bitkinlik de dahil olmak üzere çeşitli koşulları etkiler.

 

BEYNİNİNİZİN”ÇALIŞMADIĞINI” HİSSEDIİORSUNUZ

Bir arabanın yakıta ihtiyacı olduğu gibi beyninizin de uykuya ihtiyacı vardır, onsuz çalışmayacaktır. Beyinde meydana gelen kimyasal süreçleri stabilize etmek, ruh halini ve davranışı kontrol eden alanları yenilemek ve gün içinde edindiğiniz bilgi ve bilgileri işlemek için uykuya ihtiyaç vardır. Özellikle “REM aşaması” olarak adlandırılan aşamayı kesintiye uğratmamak önemlidir, çünkü ertesi gün “yarısında” çalışabilirler.

 

STRES GÜNLÜK BİR OLAY HALİNE GELDİ

Stresin uykusuzluğa yol açabileceği bir sır değil, ancak bu sorundan kurtulmayı başaramazsanız, yorgunluğa dönüşebilir. Uzmanlar stres seviyenizi azaltmak için rahatlatıcı egzersizleri deneyebilirsiniz.

SAĞLIKLI YİYİN

Stresin vücudumuz üzerindeki etkisiyle, özellikle de iştahla sık sık mücadele ederiz. Çikolata, yağlı sandviçler veya atıştırmalıklar için can atmaya aşina mısınız? Tüm suçu iştahımızı kontrol eden stres hormonu kortizolde suçlayabilirsiniz. Onu şımartırsanız, ne olabilir ki daha da stresli, aç ve bitkin uyanırsınız. Çikolata yerine sağlıklı yiyeceklere yönelin ve bu kısır döngüden yavaş yavaş çıkın.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.