Emzirirken Anne Memeleri Neden Ağrıyor?

Bazı anneler kendi engellerini ve zorluklarını yaşarlar. Örneğin, anne sütü sıkılaştığında, göğüsler şişer, emzirmeyi anne için rahatsız eden meme başı ağrısına kadar.

Emzirirken Anne Memeleri Neden Ağrıyor?

Evet anneler, meme başı ağrıları emzirme sürecini büyük ölçüde etkiler çünkü anneyi tersler. Emzirmeye zorlandığında rahatsız olur, ancak anne emzirmeyi bırakırsa küçük olan besin alımını kaybeder. Peki, emzirirken bir annenin meme uçlarının incinmesine tam olarak ne sebep olabilir?

 

Emzirirken meme uçlarının ağrımasının nedenleri

 

Kötü pozisyon

 

Anneler, emzirirken meme başı ağrısının ana nedenlerinden biri bebeğin yanlış konumlandırılması veya emilmesidir. Yetersiz bir mandal, bebeğin memeyi iyi emmesini engelleyerek annede rahatsızlık yaratır.

 

 

Bu nedenle annelerin emzirirken bebeğin memeye düzgün bir şekilde bağlanmasını sağlamaları önemlidir. Areolanın bir kısmının veya tamamının bebeğin ağzında olup olmadığına dikkat edin. Değilse, siz ve küçük çocuğunuz Anneler için daha rahat hale getirmek için emzirme pozisyonunu iyileştirin.

 

 

Süt püskürtme refleksi çok aktif

 

The Lactation Network, IBCLC’de emzirme danışmanı olan Chrisie Rosenthal, “Annelerin emzirirken meme başı ağrısı yaşamasının bir başka nedeni de aşırı aktif bir süt dışarı atma refleksidir” diyor. Uzmanlara, sütü daha fazla olan anneler, süt akışını memeden çıktığında da daha hızlı yapar. Bu, bebeğin boğulma korkusu olduğu için bazen memeye daha fazla tutunmakta tereddüt etmesine neden olur. Bu nedenle, bebeğiniz meme başı yerine sadece meme ucunu emebilir ve bu da ağrıya neden olur.

 

Vazospazm

 

Vazospazm, emzirme sırasında yanlış konumlandırma veya mandallama nedeniyle kanın meme ucundan dışarı itildiği bir durumdur. Vazospazmı olan emziren anneler genellikle meme ucunda keskin ağrı, yanma hissi veya hassasiyet hissederler. Genellikle, aniden beyaz bir meme ucu ile birlikte kırmızıdan maviye bir renk değişikliği eşlik eder. Emzirme faaliyetlerinin sorunsuz yürümemesine neden olan şey budur.

 

Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.