Vajinal akıntının 6 rengini ve sağlık için anlamını öğrenin

Vajinada beyaz çoğu kadının şikayet ettiği durumdur. Vajinadan mukus veya sıvı boşalması genellikle vajinal durumu nemli hale getirir ve rahatsızlık verir.

Vajinal akıntının 6 rengini ve sağlık için anlamını öğrenin

Vajinal akıntı, vücuttaki küçük bezlerden salgılanan bir sıvıdır.vajinave serviks. Bu sıvı vajinayı ve üreme sistemini temiz ve sağlıklı tutmak için her gün vajinadan çıkar. Vajinal akıntı genellikle normaldir.Kadın. Ancak farklı renklerde ortaya çıkan vajinal akıntı bir sağlık sorununun habercisi olabilir.

 

Bunun farkında olmak için vajinal akıntının renklerini bilmeniz gerekir. İşte Healthline‘dan özetlenen altı vajinal akıntı rengi ve sağlık için anlamları.

 

  1. Kırmızı

 

Kırmızı renkli bir vajinal akıntı genellikle adet döneminde ortaya çıkar. Bu renkler erken dönem kiraz kırmızısından paslı kahverengiye kadar değişebilir. Hala adet dönemindeyseniz, bu durum normal kabul edilir. Bununla birlikte, ay boyunca sizde varsa, enfeksiyon gibi bir sağlık sorununun işareti olabilir. Ayrıca kırmızı veya kahverengi renkli vajinal akıntı düzensiz adet döngüsünden veya adet döngüsünün ortasında lekeli yumurtlamadan kaynaklanabilir.

 

  1. Süt beyazı

 

Yumurta kabuğundan kremaya kadar süt beyazı renkte vajinal akıntı genellikle normaldir. Vajinal akıntıya belirli bir doku veya koku eşlik etmiyorsa bu durum doğal kabul edilir. Bu renkteki vajinal akıntının nedeni vajinanın doğal yağlanmasından kaynaklanabilir. Bu, vajinal dokuyu sağlıklı tutmak ve seks sırasında sürtünmeyi en aza indirmek içindir.

 

Normal kabul edilmekle birlikte, süt beyazı veya krem renkli vajinal akıntı Candida albicans adı verilen bir mantar enfeksiyonunun belirtisi olabilir.

 

  1. Sarıdan yeşile

 

Akıntı çok parlak sarı renkte beyazımsı ise, bu durum genellikle normaldir. Bu renkteki vajinal akıntı, tükettiğiniz belirli takviyelerin veya gıdaların bir sonucu olabilir. Ancak akıntı sarı, sarımsı yeşil veya daha koyu yeşil ise endişelenmeniz gerekir. Bu renk genellikle bakteriyel bir enfeksiyonu veya cinsel yolla bulaşan enfeksiyonu (CYBE) gösterir. Bu rengin koyulaşmaya, topaklanmaya veya hoş olmayan bir kokuya sahip bir vajinal akıntı fark ederseniz, hemen doktora görünmekten çekinmeyin.

 

  1. Pembe

 

Pembe renkli beyaz akıntı genellikle adetinizin geldiğinin bir işaretidir. Bu renkteki vajinal akıntı genellikle adet öncesi lekelenme ile oluşur. Bununla birlikte, erken gebelikte yerleşme kanaması belirtisi de olabilir. Bazı kadınlar yumurtlamadan sonra bir miktar lekelenme yaşarlar ve bu da pembe akıntıya neden olabilir. Pembe akıntı cinsel ilişkiden, parmak penetrasyonundan veya seks oyuncaklarının kullanılmasından sonra ortaya çıkabilir.

 

  1. Berrak veya yumurta akı

 

Beyazımsı bir sıvının berrak bir renkle boşalması, iyi bir sağlık durumunu gösterir. Kaygan hissedebilir veya yumurta akı benzeri bir kıvama sahip olabilir. Aynı zamanda, kendi vücudunu yeniden dengelemek için sağlıklı bir vücuttan sıvı salınımına da işaret eder çünkü vajina kendi kendini temizleyen bir organdır. Kadınlar, yumurtlamadan hemen önce, cinsel uyarılma sırasında ve hamilelik sırasında bu rengin vajinal akıntısını deneyimleme eğilimindedir.

 

  1. Gri

 

Vajinal akıntı griye döndüğünde hemen bir doktora veya başka bir sağlık uzmanına danışın. Bunun nedeni, bu durumun, kadınlarda sık görülen bir bakteri üremesi olan bakteriyel vajinozis belirtisi olabilmesidir. Bakteriyel vajinoz genellikle vajinal kaşıntı, tahriş, güçlü bir koku ve vajinal açıklık veya vulva çevresinde kızarıklığa neden olur.

 

Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.