Doğum Sonrası Hormonal Dengesizlik Belirtileri

Doğumdan sonrası östrojen ve progesteron gibi gebelik hormonlarının azalmasıdır. Daha sonra varlığı, bebek bakım sürecini destekleyen prolaktin ve oksitosin hormonları ile değiştirilir.

18.06.2023
Doğum Sonrası Hormonal Dengesizlik Belirtileri

Doğum sonrası anne annenin yaşamını hem fiziksel hem de psikolojik olarak etkiler. Bu çok doğaldır çünkü annenin ebeveyn olarak yeni rutinine uyum sağlaması için daha fazla zamana ihtiyacı vardır. Annelerin doğumdan sonra yaşadıkları birçok yeni şey, özellikle bebeğin doğumundan sonraki birkaç ay içinde hormonal dengesizliklere neden olabilir.

 

İlk üç ay anneler uykusuz ve duygular kontrolden çıktar çünkü bütün gün hareket etmek zorunda kalır.

 

Doğumdan Sonra Dengesiz Hormonların Belirtileri

 

Uzmanlara göre, bazı annelerin doğumdan sonra hormonal dengesizliklerle başa çıkmak için yardıma ihtiyacı olabilir. İşte dikkat etmeniz gereken bazı belirtiler:

 

– Endişe ve depresyon.

– Kronik yorgunluk.

– Bir kist veya miyom belirir.

– Düşük libido.

– Kilo almak.

– Daha yaygın doğum sonrası hormon dengesizliklerinden biri tiroiddir.

 

Ayrıca anneler hamilelik öncesinde veya hamilelik sırasında hormonal dengesizlikler yaşıyorlarsa, hamilelik hormonları düştükten sonra tekrar yaşama riski altındadırlar. Buna rağmen, doğumdan sonraki hormonal problemler genellikle zamanla iyileşebilir. Bununla birlikte, bazen bazı anneler, polikistik over sendromu (PCOS) gibi belirli durumlar nedeniyle hormonlarını yeniden düzenlemek için tıbbi yardıma ihtiyaç duyarlar. Bu yüzden vücudunuzda bir şeylerin yolunda gitmediğini düşünüyorsanız bir doktora danışmaktan çekinmeyin.

 

Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.