Vücut kitle indeksinizi hesaplayın

Bir Çocuğun Normal Trombosit Seviyesi Nedir?

Doktorlar genellikle trombosit sayısını belirlemek de dahil olmak üzere laboratuvar testleri önerir. Bu çocuk için normal trombosit sayısı nedir?

Bir Çocuğun Normal Trombosit Seviyesi Nedir?

05 Kasım 2022 Cumartesi

Ebeveynler olarak, çocukların sağlığı göz önünde bulundurulması gereken önemli bir şeydir.Bu nedenle annelerin ve babaların sağlık konusunda iyi bilgi sahibi olmaları gerekir. Kanın bileşenlerinin ne olduğunu bilmek dahil.
 
Kan bileşenlerinden biri trombositlerdir. Trombositler hücrelerin en küçüğüdür. Genellikle, bir çocuğun ateşi olduğunda veya ciddi bir enfeksiyonu olduğunda trombosit sayımı yapılır.
 
Belki de en sık duyduğunuz şey, bir çocuğun dang humması varsa trombosit sayısını öğrenmek için yapılan kan testidir. Bir çocuğun trombositleri çok yüksek veya düşük olduğunda, ciddi tedavi gerektiren tıbbi bir durumda olduğu anlamına gelir.
 
Peki, çocuklarda normal trombosit seviyeleri nedir? Merak ediyorsanız, bu çeşitli kaynaklardan tam açıklamayı görelim!
 

Çocuklar İçin Normal Trombosit Düzeyleri

 

 
Trombositler, kanın pıhtılaşma sürecinde önemli bir rol oynayan kan trombositleri olarak da bilinir. Sadece bu değil, trombositler de anormallikleri tespit etmek ve çeşitli hastalıkları teşhis etmek için sıklıkla kullanılır.hastalıkkanın pıhtılaşmasından kaynaklanır.
 
Trombositlerin kendileri kanda ve dalakta bulunabilir. Kan hücrelerinin renksiz olduğunu ve sadece 10 günlük bir yaşam döngüsüne sahip olduğunu bilmelisiniz. Ancak daha sonra vücut omurilikte yeni trombositler üretmeye devam edecektir.
 
Vücut yaralandığında, trombositler kanamayı durdurmak için otomatik olarak pıhtılaşır. Kanama durduktan sonra bu yara iyileşene kadar yavaş yavaş iyileşir.
 
Peki, vücutta kanda yeterli trombosit olmadığında. O zaman vücut yaralandığında kanamayı durdurmakta zorlanacaktır.
 
Normalde, çocuklarda trombosit seviyeleri, mikrolitre kan başına 150.000-450.000 trombosittir. Değer normalden düşükse bu duruma trombositopeni denir. Bu arada normalden fazla olduğunda çocukta trombositoz olduğu söylenir.
 
Çocukların bu trombosit sayısında bozukluklar yaşamasına neden olan çeşitli şeyler vardır:
 
- Kawasaki hastalığı ve solunum yollarının iltihaplanması gibi iltihaplanma veya iltihaplanma varlığı.
 
-Enfeksiyon, bakteri, virüs ve hastalık varlığı.
 
-Çocuk çok kan kaybetti.
 
-Çocukta demir eksikliği anemisi var.
 
-Bakteriyel enfeksiyonların, virüslerin veya hastalıkların varlığı.
 
-Konjenital nefrotik sendrom.
 
-Trombosit sayısı, kan testi şeklinde bir tıbbi muayene ile belirlenebilir. Genellikle doktorlar, aşağıdaki durumlarda çocukların kanlarını kontrol ettirmelerini önerir:
 
-Sık burun kanaması.
 
-Belirgin bir sebep olmaksızın morarma varlığı.
 
-Dışkıda kan görünümü.
 
-Deride kırmızı lekelerin veya lekelerin varlığı.
 
-Deri altında kanamaya bağlı olarak purpura olarak bilinen deride lekelerin veya morumsu renkli bölgelerin varlığı.
 
Normal bir trombosit sayısını bilmek, vücudun yaralarla doğal olarak başa çıkma becerisini sağlamada ebeveynlerin bilmesi önemlidir. Bebeğinizin trombosit bozukluğuna işaret eden semptomları varsa, hemen doktora başvurmaktan çekinmeyin anne! Daha ciddi tedavi görmesine izin verin.
 

Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez 


Sosyal Medyada Paylaş


İlgili Makaleler