Dar Sütyen Giymenin Kadın Sağlığı İçin 7 Tehlikesinin Farkına Varın

Yetişkin kadınların her gün giydiği iç çamaşırlarından biridir. Görevi, göğüsleri giysilerle doğrudan sürtünmeye karşı korumak ve böylece rahatsızlık ve tahriş reaksiyonlarına neden olmamaktır.

Dar Sütyen Giymenin Kadın Sağlığı İçin 7 Tehlikesinin Farkına Varın

Önemsiz görünse de, yanlış sutyen bedenini seçen birçok kadın var.memeonlar. Aslında, sıkı bir sutyen giyme alışkanlığı, gizlenen olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Kadın sağlığı için çok sıkı bir sutyen giymenin ardındaki tehlikelerin neler olduğunu merak ediyor musunuz? Cevabınız evet ise, aşağıdaki dar sütyen giymenin kadın sağlığı için 7 tehlikesinden fazlasını okuyun .

 

Göğüs ağrısı

 

Dar Sütyen Giymenin Kadın Sağlığı İçin 7 Tehlikesinin Farkına Varın

 

Göğüs ağrısı, biri çok sıkı bir sutyen giymek olmak üzere bir dizi nedene bağlanabilir. Sıkı bir sutyen giymek, meme dokusunun zarar görmesi nedeniyle meme bölgesinde baskıya neden olur. İhmal edilirse sıkı bir sutyen meme bölgesindeki cildin tahriş olmasına neden olur. Bunu önlemek için daha rahat bir sütyenle değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

 

Boyun ağrısı

 

Çok sıkı bir sutyen giymek boyun kaslarına ekstra yük bindirebilir. Bunun nedeni, boynun göğüsleri desteklemeye yardımcı olması ve bu da sırt ağrısına yol açabilmesidir.

 

Lenf akışını sınırlama

 

Çok sıkı bir sutyen giyme alışkanlığı, memedeki lenf akışını kısıtlamak da dahil olmak üzere daha ciddi sağlık sorunları getiriyor gibi görünüyor. Lenf sıvısının normal işlevi, memedeki toksinleri ve diğer atıkları temizlemektir.

 

Oksijen eksikliği

 

Uyurken sıkı bir sutyen giymek, vücudun bir bölümünün yeterli oksijene sahip olmadığı bir durum olan anoksi olarak bilinen tıbbi bir duruma yol açabilir. Bu durum akciğer dokusuna zarar verebilir veya zarar verebilir. Daha aşırı durumlarda, akciğer dokusuna verilen hasar, artan kanser riski ile ilişkilidir.

 

Cilt hasarı

 

Sutyeninizi çıkardığınızda hiç kızarıklık ve çizik gördünüz mü? Evet, bunlar giydiğiniz sutyenin çok sıkı olduğunun işaretleri. Sıkı bir sutyen giymek memenin derisini iyileşme noktasının ötesine uzatabilir. Sonuç olarak, memenin derisi zarar görür. Genellikle kadınlar bunları çatlak olarak görür.

 

Rahatsızlık

 

Rahatsızlık, sıkı bir sutyen giyerken hissettiğiniz açık bir olumsuz etkidir. Sonunda, bu durum günlük rutinleri ve aktiviteleri etkileyecektir. Doğru sutyen bulmakta  zorluk çekiyorsanız ve göğüsleri desteklemede optimalden daha az sutyen giymek de egzersiz yapmak istemeyen kadınlarla ilişkilidir.

 

Mide ekşimesi

 

Mide ekşimesi bağırsak hareketleri nedeniyle oluşur.Çok sıkı sindirim sorunlarına da engel olabilir mi? Evet, sıkı bir sutyen giymek, özellikle balenli sutyen giyiyorsanız, mide ekşimesine neden olabilir .

 

 

Uzmanlara göre çok dar giydiğiniz her şey (sütyen, kompresyon pantolonu, kemer) midenize baskı yapar. Nihayetinde bu durum mide asidinin tepeye çıkmasını teşvik eder.

 

Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.