Hamilelikte Kasık Ağrısı Normal mi?

Hamileyken bunun olması normal mi, değil mi? Hamilelikte kasık ağrısı hamile kadınların sıklıkla şikayet ettiği bir durumdur. Bu durum, aşağıdaki durumlarda meydana gelen hormonlardaki bir artış nedeniyle ortaya çıkabilir.

17.06.2023
Hamilelikte Kasık Ağrısı Normal mi?

Uygun şekilde ele alınmazsa kasık ağrısı hamile kadınları rahatsız edebilir ve aktivite yapmakta zorluk çekebilir. Peki hamilelikte kasık ağrısı olması normal bir şey mi? Merak ediyorsanız gelin

 

Bu bir değişiklik hormonlar tarafından tetiklenir. Hamile kadınların vücudu, pelvis çevresindeki kas destek dokusunu daha esnek hale getirmek için yararlı olan daha fazla gevşetici hormon üretecektir. Bu gerginliğin varlığı, nihayetinde hamile kadınlarda kasık ağrısını yapan şeydir.

 

Yaşlandıkça kasıkta ağrı da ortaya çıkabilir. Bebeğin boyutunun ve ağırlığının büyüdüğü yer, böylece pelvik kemikleriniz genişler.

 

Ayrıca okuyun:  Her gün vajinal akıntı olması normal mi? Bu tıbbi açıklama

 

Öte yandan kasıktaki bu ağrı, bebeğin pozisyonu düşmeye başladığında da ortaya çıkabilir. Bebek doğum kanalına yaklaştıkça pelvis çevresinde baskı oluşturacak ve sonunda kasıkta ağrıya neden olacaktır.

 

Endişelenmenize gerek yok çünkü kasıktaki bu ağrı doğum yaptığınızda kendiliğinden geçecektir. Bununla birlikte, bu ağrının neden olduğu rahatsızlığı azaltmak için yapabileceğiniz çeşitli yollar vardır:

 

Hafif egzersiz yapmak

 

Hamilelik egzersizi yapmak pelvik, bel ve karın kaslarını güçlendirmeye yardımcı olabilir, böylece kasıktaki ağrı azaltılabilir.

 

Ayrıca okuyun:  Kısırlık teşhisi konulduktan sonra hamile kalınabilinir mi?

 

Düzenli Dinlenin

 

Hamile kadınlar hala çok fazla aktivite yapıyorsa, vücudunuzun çok yorulmaması için şimdi daha fazla dinlemelisiniz. Ayrıca yerçekimi basıncının pelvis üzerindeki etkisini azaltabilir ve kasıktaki ağrıyı azaltabilir.

 

Uyku pozisyonu

 

Hamile kadınlar için iyi bir uyku pozisyonu sola dönüktür. Bu uyku pozisyonu, hamile kadınlar ve rahimdeki fetüsler için iyi olmasının yanı sıra pelvik ağrı ve kasık ağrılarını da azaltabilir. İşte hamile kadınların bilmesi gereken hamilelik sırasında kasık ağrısı hakkında açıklama. Ancak bu ağrı şiddetli bir şekilde devam ederse, doğru tedaviyi almak için doktora başvurmayı geciktirmeyin. Umarım bu bilgiler sizin için yararlıdır!

 

Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.