Vücut kitle indeksinizi hesaplayın

Fazla Şeker Tüketmenin Cilde, Aknelere Erken Yaşlanmaya 4 Etkisi

Şeker canlandırıcı ruh hali nedeniyle günlük hayatta içecekler, tatlılar ve atıştırmalıklar için yaygın olarak kullanılan bir bileşendir. Bağımlılık yapabilir, çok fazla tatlı yemek yemek genellikle kilo alımı ve diş çürümesi ile ilişkilendirilir.

Fazla Şeker Tüketmenin Cilde, Aknelere Erken Yaşlanmaya 4 Etkisi

17 Kasım 2022 Perşembe

Şeker canlandırıcı ruh hali nedeniyle günlük hayatta içecekler, tatlılar ve atıştırmalıklar için yaygın olarak kullanılan bir bileşendir. Bağımlılık yapabilir, çok fazla tatlı yemek genellikle kilo alımı ve diş çürümesi ile ilişkilendirilir. Şeker tüketmenin sağlığa da etkisi olduğunu biliyor muydunuz?
 
 
Aşağıda özetlediği fazla şeker tüketmenin cilt sağlığına etkileri nelerler olduğunu baka bilirsiniz.
 
 
Enflamasyon
 
Hiç gece dondurma veya tatlı yedikten sonra ciltte şişlik ve iltihap sorunu yaşadınız mı? Bu durum, şeker kan dolaşımına girdiğinde vücudunuz onu işlemek için insülin ürettiği için ortaya çıkabilir. Artan insülin seviyeleri ciltte iltihaplanmaya ve kızarıklığa neden olur ve bu da egzama, sedef hastalığı ve rosacea gibi kronik cilt rahatsızlıklarına yol açabilir.
 
Akne
 
Tatlı atıştırmalıklar, tam bir hafta boyunca işte stresli olduğunuzda ruh halinizi gerçekten iyileştirebilir, ancak bu alışkanlık cildinizde sivilce sorunlarına neden olur, bilirsiniz Hanımlar. Hala kan dolaşımındaki insülin yükselmeleriyle ilgili. Artan insülin seviyeleri ciltte yağ üretiminde bir artışı tetikleyebilir, bu da gözenekleri tıkayarak yüz, göğüs ve sırtta lekelere neden olur.
 
Aşırı sebum seviyeleri ayrıca akneye neden olan bakterilerin çoğalması için mükemmel bir ortam olacaktır. Bağışıklık sistemine saldıran aşırı şeker seviyeleri ile sebumdaki bakterilerin birleşimi cilt kırılmalarına neden olur.
 
Hiperpigmentasyon
 
Şeker tüketmek de genç yaşta parlayan cilt etkisinin kaybolmasına neden oluyordu. Cilt matlaşacak vehiperpigmentasyon genellikle yüksek düzeyde şeker tüketen yüz derisinde oluşur.
 
Hiperpigmentasyon, şekerin proteinlere bağlandığı ve serbest radikaller ürettiği bir süreç olan glikasyon sürecinden kaynaklanır. Daha sonra bu serbest radikaller vücudu oksidatif strese sokar. Ayrıca, oksidatif stres koşulları cildi zayıflatarak onu dış toksinlere karşı duyarlı hale getirir, cildi pigmentasyona ve nihayetinde güneş hasarına ve yaşlılık lekelerinin ortaya çıkmasına karşı daha duyarlı hale getirir.
 
Erken Yaşlanma
 
Daha önce de belirtildiği gibi, fazla şeker tüketmenin etkisi ciltte kollajen ve elastin (protein) oluşumunu etkiler. Glikasyon süreci, kollajen oluşturma sürecini engelleyecektir. Aşırı şeker seviyeleri, cilt için faydalı olan iki önemli proteini kesmek için sonunda insülini zayıflatır. Kollajen, cildin pürüzsüzlüğünü, güzelliğini ve gençliğini korumaktan sorumludur. Bu arada elastin, görevi cildin sıkılığını korumak için elastikiyetini korumak olan bir proteindir. Bu iki protein, cildin sağlıklı ve genç görünmesini sağlamaktan sorumludur. Şeker yüksek frekans ile esnekliği kaybeder vederibu nedenle özellikle göz ve ağız bölgesinde ince çizgilere, kırışıklıklara, incelmelere, sarkmalara karşı daha hassastır.


Sosyal Medyada Paylaş


İlgili Makaleler