Vücut kitle indeksinizi hesaplayın

Çocuklarda Safra Taşı Hastalığının Belirtileri

Safra taşları hastalık dahil olmak üzere her yaşta saldırabilir.çocuk. Bu durum, bebekken yüksek kolesterol seviyelerine veya aşırı bilirubine sahip olmak gibi çeşitli şeylerden kaynaklanabilir.

Çocuklarda Safra Taşı Hastalığının Belirtileri

28 Kasım 2022 Pazartesi

Buna rağmen bazı durumlarda çocuklarda safra taşı hastalığının kesin nedeni bilinmemektedir. Bununla birlikte, çocuklarda safra taşı gelişme riskini artırabilecek obezite, kırmızı kan hücresi bozuklukları ve genetik faktörlere kadar çeşitli faktörler vardır. 
 
 

Çocuklarda Dikkat Edilmesi Gereken Safra Taşı Hastalığının Belirtileri

 
Safra taşı oluşumu her zaman belirli belirtilere yol açmayabilir. Bunun nedeni, safra taşlarının ince bağırsağın bölümlerine safra salma işlemi düzgün gitmediğinde oluşmasıdır, böylece sıvı çökelir ve bir taş gibi sertleşir. Sadece, bu durum genellikle birkaç yaygın semptomla karakterize edilir, örneğin:
 
- Sağ üst karın ağrısı
 
 
En yaygın semptomlardan biri, sağ üstte sırt veya omuza yayılabilen karın ağrısıdır. Genellikle, özellikle geceleri yağlı ve yağlı yiyecekler tükettikten sonra bu belirtiler daha da kötüleşebilir.
 
- Dispepsi sendromu
 
 
Dispepsi sendromu, hazımsızlık nedeniyle midede oluşan rahatsızlığın neden olduğu semptomlar topluluğudur. Örneğin, mide yanıyor, geğiriyor, şişiyor, mide yanıyor gibi hissediyor ve yemek yerken çabuk doyuyor. Bu semptomların çoğu, safra akışında bir tıkanıklık olduğunda ortaya çıkar.
 
Safra taşları hareket ettiğinde ve safra kesesini birbirine bağlayan sistik kanal açıldığında bu semptomların gelip geçeceği anlaşılmalıdır. Ancak safra taşları safra akışını birkaç saat içinde bloke ederse veya pankreas gibi diğer organlara taşınırsa, yüksek ateş, sarı cilt, ishal, koyu idrar rengi, hızlı kalp atışı gibi diğer semptomlarla komplikasyonlara neden olabilir. Ve sık sık titreme.
 
Evet anneler, safra taşı hastalığının belirtileri diğer sindirim sorunlarının belirtilerine benzer. Bu nedenle, altta yatan nedeni bulmak için bir doktora danışmak önemlidir.
 

Not: Bu içerik sadece rehberlik amaçlı olup kişisel ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmamıştır. İçerik, uzman tıbbi tavsiye yerine geçmez 


Sosyal Medyada Paylaş


İlgili Makaleler