Bebeklerde horlama

Geceleri nefes alma tehlikesi veya zayıf nefesin yanı sıra, tehlikeli olmayabilecek ancak bebeğin yaşam kalitesi ve gelişimi üzerinde önemli bir etkisi olabilecek başka olumsuz sonuçlar da vardır.

Bebeklerde horlama

Horlama genellikle yetişkinlerle ilişkilidir. Ancak, çocuklarda ve hatta bebeklerde sık görülür.

 

Ancak yetişkinlerin çoğu için sansasyonel ancak tehlikeli olmayan bir fenomen ise, bebeklerde horlama tedavi edilmezse tehlikeli olabileceği bir sorunu işaret edebilir. Bebekler arasında horlamaya neden olan ve neden tehlikeli olabilir?

 

Horlamanın nedeni nedir?

 

Horlama birçok nedenden kaynaklanır, ancak çoğu durumda uyku sırasında solunum bozukluğudur. Bebekler uyku sırasında da rahatsız olabilir.

 

Buna çeşitli nedenlerle tıkalı solunum neden olabilir. Yaygın nedenleri: Bir yandan balgam ve mukus, diğer yandan bademcikler ve şişmiş polipler.

 

Solunum yolu rahatsızlığı bozulmaya neden olabilir?

 

Bebek uyuduğunda ve bir şey solunum yollarındaki havanın serbest geçişini engellediğinde, tehlikeli bir apne olgusu ortaya çıkabilir .

 

Solunum apnesi, sadece anlık bir nefes kırma ve ardından yenilenen bir nefes.

 

Solunumun kesilmesi, oksijenin mola sırasında beyine ulaşmasına neden olabilir.

 

Beyine zayıf oksijen verilmesi geri dönüşümsüz hasara ve hatta ölüme neden olabilir.Solunumun kesilmesi kalbin çok fazla gerilmesine neden olur. Uzun bir süre her gece sık sık görülen nefesler kalbinize zarar verebilir.

 

Uyku bozuklukları, bebeğin uyku kalitesinin bozulmasına neden olur. Bebek gece defalarca uyanır. Sürekli olmayan uyku bebeğin gün boyunca yorgun ve gergin olmasına neden olur.

 

Bu onun iştahını, uyanıklığını ve merakını ve dolayısıyla bilişsel gelişimini etkileyecektir.

 

Zayıf uyku da fiziksel gelişimi etkiler. Araştırmalar, bebeklerin kilo alma olasılıklarının daha düşük olduğunu ve büyüme hızlarının daha yavaş olduğunu göstermiştir.

 

Bebeklerde horlama için uygun tedavi nedir?

 

Ebeveynler bebeğin uyku sırasında, sürekli ve belirli bir süre boyunca horladığını fark ederse, bunu çocuk doktoruna bildirmelidir (sıvı veya soğutulmuş bir bebeğin daha iyi oluncaya kadar birkaç gece horlayabileceğini unutmayın).

 

Bu fenomen burada tartışılmaktadır).

 

Çocuk doktoru bebeği muayene eder. Bunun daha derin bir açıklama gerektiren bir sorun olduğunu hissediyorsa doktor, ebeveynleri ve bebeği bir uyku laboratuvarına yönlendirmeyi düşünecektir.

 

Uyku laboratuvarı

 

Uyku laboratuvarında bebeği, horlama kaynağının yerini belirlemeye çalışan çeşitli cihazlara bağlarlar.

 

Birçok durumda, bebeklerde horlamanın artmış bademcikler veya poliplerden kaynaklandığı görülmektedir. Uzun süreli bebekler için, alerji veya başka nedenlerden dolayı, bademcikleri hava geçişine neredeyse hiç yer bırakmayacak şekilde genişletilebilir.

 

 

Bazı durumlarda, problem tespit edildikten sonra, eğer problem çözülmezse ve ilaç tedavisi ile durum iyileştirilirse, doktorlar bebeği polipleri çıkarmak için bir operasyona yönlendirmeyi düşüneceklerdir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.