Prostatın en doğal ilacı: Prostat nasıl tedavi edilir?

Prostat, özellikle yaşamın orta ve ileri yıllarında hastalığa çok yatkın olduğundan zamanında bakım yapılması gereken, iç açıklığı olan bir erkek cinsiyet bezidir.

20.04.2024
Prostatın en doğal ilacı: Prostat nasıl tedavi edilir?

Prostat hastalığının en bilinen nedenleri şunlardır: çeşitli enfeksiyonlar, mesane ve idrar yollarının kronik iltihabı, uygunsuz beslenme, aşırı alkol ve gazlı içecek tüketimi, kalıtsal faktörler ve benzerleri. Prostat hastalığının en yaygın biçimleri iyi huylu büyüme, iltihaplanma ve kanserdir.

Prostat hastalığının belirtileri nelerdir?

Prostat hastalığının belirtileri (idrar yapmada zorluk, geceleri sık idrara çıkma, idrar akımında azalma, sürekli idrara çıkma ihtiyacı) 65 yaş üstü erkeklerin yaklaşık yüzde 30’unda görülür ve hasta sayısı yaşla birlikte artar.

Burada, özellikle iyi huylu büyüme söz konusu olduğunda prostat hastalıklarının tedavisinde yardımcı olan doğal ilaçları listeleyeceğiz.

Doğru ve zamanında kullanılan herhangi bir doğal ilaç, kesinlikle hızlı bir iyileşmeye katkıda bulunacaktır.

Prostatın en doğal ilacı

Başlangıç olarak prostat çayları: Süt otu, kızılcık, civanperçemi, ısırgan otu ve yeşil çaydan yapılan çaylar ilk sırada yer alır.

Bilimsel araştırmalara göre yeşil çay prostat kanserinin gelişimini yavaşlatabiliyor. Yeşil çayın polifenon E adı verilen bir bileşeni, prostat kanseri gelişimini izlemek için kullanılan belirteçlerin değerlerinde gözle görülür bir düşüşle ilişkilidir.

Yani, bir ay boyunca her gün polifenon E kapsülleri alan hastalarda anahtar belirteçlerin varlığı yaklaşık %30 oranında azaldı. Yeşil çay kullanımıyla bu etkiyi elde etmek için araştırmacılar, bu şifalı bitkinin her gün 12 bardak konsantre çayının içilmesi gerektiğini belirtiyorlar. Deve dikeni her türlü prostat hastalığına, hatta kansere karşı mükemmel bir doğal ilaçtır.

Bu bitki kullanılarak hastalıklı prostatın semptomları hafifletilebilir, ortadan kaldırılabilir ve ameliyattan kaçınılabilir.

Operasyon gerçekleşmişse bu çay yanma hissini giderecek ve hastanın daha hızlı iyileşmesine yardımcı olacaktır. Sütlü çay her zamanki gibi hazırlanır.

Bir küçük kaşıkla bir tuz kaynar suyu karıştırıp 5 dakika bekletin. Çay, sabah aç karnına ve akşam yemeğinden yarım saat önce olmak üzere günde yalnızca iki kez içilir.

Prostat tedavisi: Kızılcık bitkisi

Kızılcık bitkisinin kansere karşı anti-kanser etkisi olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Kızılcık çayı idrar yollarındaki her türlü bakterinin önlenmesinde ve tedavisinde kullanılmakta olup, prostat kanserinin önlenmesi ve tedavisinde de kendini kanıtlamıştır.

Ayı üzümü yapraklarından yapılan çayın (Uvin çayı), tüm idrar organlarının yanı sıra prostat büyümesine de iyi geldiği bilinmektedir.

Prostat tedavisi: Domates

Domates mükemmel bir doğal ilaçtır çünkü sadece bu bezin sağlığını korumakla kalmayıp aynı zamanda prostat kanserinde bile tıbbi etkiye sahip olan maddeleri içerir.

Bu tür bir tedavi için domateslerin taze olması veya koruyucu madde kullanılmadan kışa hazırlanması gerekir.

Prostat tedavisi için polen neden kullanılır?

Polen (çiçek tozu) prostat üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir. Önerilen doz günde 15 gramdır; yani sabah, öğlen ve akşam birer çay kaşığı.

Kabak, ayçiçeği, karpuz, salatalık, keten ve susam da prostatın önlenmesinde ve tedavisinde faydalı etkiye sahiptir.

Daha sonra ceviz, badem, yer fıstığı, soya fasulyesi, ısırgan otu, sarımsak, maya, lesitin (soya fasulyesinden), proteinler (birinci sınıf proteinler, en iyi balık ve yağsız peynir).

Buğday tohumu (buğday tohumundan elde edilen bitkisel yağlar) üreme fonksiyonu bozukluklarının tedavisinde etkinliği ile bilinir ve ayrıca prostat için de oldukça şifalıdır.

Prostat tedavisinde neler yenir?

Aşağıdakileri içeren yiyecekleri öneriyoruz:

Çinko çünkü prostattaki değişiklikleri önler. İstiridye, kabuklu deniz ürünleri, ringa balığı, kabak ve ayçiçeği çekirdeği, buğday kepeği, yulaf, dana eti ve dana karaciğeri (kara karaciğer), sığır eti ve yağsız kara et, fındık, yumurta, soğan, bira mayası, soya fasulyesi, mantarlar en yüksek çinko içeriğine sahiptir. , şarap, keçi sütü, baklagiller. Ayrıca başlangıçta günde 60 mg’a kadar günlük tablet şeklinde alınabilir ve daha sonra doz 30 mg’a düşürülür.

Selenyumun prostat üzerinde de çok olumlu etkisi vardır, bu nedenle selenyumla zenginleştirilmiş bira mayasını almalısınız. Kapsül şeklinde alınması durumunda günde 100 mg tavsiye edilir.

A vitamini, prostat dahil tüm genital organların mukoza zarı üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir.

E vitamini üreme sisteminin canlılığının korunmasında, her iki cinsiyetin üreme kapasitesinin geliştirilmesinde çok önemlidir ve bu da prostat üzerinde olumlu etkiye sahiptir.

Not: Prostat sağlığı söz konusu olduğunda özellikle sıcak baharatlardan, alkolden ve gazlı içeceklerden uzak durulması önemlidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.